Falsificatoarele de pensii, condamnate cu suspendare, la mai bine de un an de la flagrant

Falsificatoarele de pensii, condamnate cu suspendare, la mai bine de un an de la flagrant
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cazul asistentelor Adriana Ionescu şi Luminiţa Tirim, acuzate de dare de mită în dosarul pensiilor ilegale, a căpătat finalitate la Înalta Curte, care le-a condamnat la câte un an de închisoare, cu suspendare, plus sechestru pe banii implicaţi în afacere.

Cele două asistente au fost cercetate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, pentru fals în înscrisuri oficiale şi abuz în serviciu, în urma unei plângeri penale făcută de Casa de Pensii Galaţi, care a descoperit patru cazuri de pensionari fabricaţi pe bază de certificate medicale falsificate.

Pentru a scăpa de dosar, Adriana Ionescu şi Luminiţa Tirim au încercat să-i dea 50.000 de lei unui ofiţer din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA). Ele au apucat să scoată din buzunar, în două rânduri, 10.000 de lei şi 6.000 de lei, după care au picat în plasa celor de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), ca urmare a unui flagrant.

Tribunalul Galaţi le-a condamnat la câte un an de puşcărie cu executare şi le-a pus sechestru pe sumele de 11.000 de lei şi 1.200 de euro. Curtea de Apel Galaţi le-a dat tot câte un an, dar cu suspendare, păstrând sechestrul pe bani, iar Înalta Curte a confirmat decizia acesteia.

Citit 2441 ori Ultima modificare Joi, 10 Ianuarie 2013 21:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.