Judecat pentru înşelăciune, după patru ani

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Două infracţiuni economice comise de un gălăţean încă din 2004 au făcut obiectul unui dosar penal care a fost soluţionat zilele acestea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, după ce a stat la Poliţie în jur de patru ani.

Învinuit este Niţu Lucian, care, aşa cum scrie în rechizitoriul Parchetului, „la data de 17 decembrie 2004, s-a prezentat la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Galaţi unde, în faţa funcţionarilor acestei instituţii a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului, ignorând prevederile Legii 31/1990, care instituie unele interdicţii pentru deţinerea şi exercitarea unor calităţi în societăţile comerciale, de către persoanele condamnate pentru anumite infracţiuni”.

Din acelaşi document reiese că Niţu Lucian, în perioada aprilie-iulie 2005, în mod repetat, a indus în eroare reprezentanţi legali ai mai multor societăţi comerciale (Omnisud SRL Bucureşti, Bogmad Prestcom SRL Focşani; Ceramic Center SRL Bucureşti, Somplas Prodexim SRL Dej şi SC Recital Comserv Mândra) cu prilejul  unor tranzacţii comerciale”.

Şi-a înşelat  partenerii prin emiterea de file CEC pentru achitarea bunurilor cumpărate, instrumente  care au fost refuzate la plată din cauza lipsei disponibilului. A procedat aşa fără să aducă această realitate la cunoştinţa părţilor vătămate, cauzându-le un prejudiciu în cuantum de 142.108,94 lei.

Deşi au trecut patru ani de la săvârşirea acestor fapte, Niţu Lucian a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi  pentru încălcarea prevederilor art.48, al.1 din Legea 26/1990, Legea registrului comerţului („persoana care, cu rea-credinţă, a făcut declaraţii inexacte, în baza cărora s-a operat o înmatriculare, ori s-a făcut o menţiune în registrul comerţului se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă dacă nu constituie o infracţiune gravă”). În plus, cele două infracţiuni sunt în concurs real.

Citit 1056 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.