Evaziune în construcţii, la Andromex Mart

Evaziune în construcţii, la Andromex Mart
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Două descinderi ale comisarilor Gărzii Financiare – Secţia Galaţi la SC Andromex Mart SRL s-au soldat cu tot atâtea sesizări penale înaintate către Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, după ce  au fost constatate nereguli financiar-fiscale. După o primă rundă de control, echipa Gărzii Financiare a constat că administratorii firmei în cauză au prejudiciat bugetul de stat cu suma de 91.017,9 lei.

A doua oară, obiectul controlului la societate - a cărei ramură prioritară de activitate este comerţul cu ridicata al materialului lemnos şi de construcţii - a fost modul de înregistrare în evidenţele financiar-contabile a operaţiunilor derulate prin contul Andromex Mart, cont deschis la Raiffeisen Bank SA – agenţiile Tecuci şi Lieşti.

Concluzia comisarilor Gărzii Financiare a fost că, de fapt, operaţiunile comerciale respective, încasări din vânzări şi ridicarea sumelor în numerar n-au fost deloc trecute şi prin evidenţele amintite. Efectul negativ a fost crearea unui prejudiciu estimat la bugetul consolidat al statului în valoarea de 452.620 lei, având ca bază de calcul operaţiunile făcute în intervalul anilor 2005-2008.

Prejudiciul total e constituit  din impozit pe profit datorat bugetului de stat de 206.912 lei şi de TVA de plată – 245.708 lei.

Citit 1237 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.