Poliţiştii vrânceni acuzaţi de luare de mită - condamnaţi, dar puşi în libertate

Poliţiştii vrânceni acuzaţi de luare de mită - condamnaţi, dar puşi în libertate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cei doi poliţişti vrânceni acuzaţi de luare de mită şi arestaţi la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut au fost condamnaţi de către magistraţii Curţii de Apel Galaţi la pedepse de trei ani şi şase luni.

Cei doi nu vor sta însă în închisoare pentru că instanţa a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepselor. În schimb, cei doi vor fi obligaţi să se prezinte la datele fixate la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Vrancea, să anunţe orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă.

Sentinţa a prevăzut şi punerea imediată în libertate a inculpaţilor, care fuseseră reţinuţi în 30 noiembrie 2008, pe baza unor mandate de arestare preventivă şi s-a confiscat de la Nicolae Rotaru suma de 1.000 de lei, reţinută în timpul flagrantului făcut la acea dată.

Amintim faptul că atât Marius Milea cât şi Rotaru au fost reţinuţi în urma unui flagrant, în timp ce solicitau mită unui poliţist sub acoperire. Acţiunea s-a derulat în apropiere de Mărăşeşti şi a fost iniţiată după ce, la Inspectoratul General al Poliţiei Române, au fost primite mai multe sesizări ce vizau acţiunile abuzive ale celor doi poliţişti.

Citit 929 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.