Încă o escrocherie dirijată din penitenciar. "Mamă, sunt fiul tău! Am nevoie de bani!"

Încă o escrocherie dirijată din penitenciar. "Mamă, sunt fiul tău! Am nevoie de bani!"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aceste cuvinte le-a auzit zilele trecute o gălăţeancă din gura unui individ care a sunat-o şi i-a cerut insistent să-i împrumute o sumă de bani. Femeia, crezând că la capătul celălalt al firului se afla chiar fiul ei, a acceptat nu doar să îi dea imediat 400 de lei, dar a şi fost de acord să înmâneze suma unei persoane necunoscute, pe care "fiul" i-a trimis-o la uşă. Banii au ajuns în mâinile unui tânăr pe care gălăţeanca nu îl văzuse niciodată, dar despre care era convinsă că e un prieten al fiului său. Nu a plecat bine necunoscutul de la uşa ei, că cel care pretindea că îi este copil a mai sunat-o odată, cu aceeaşi rugăminte. De data aceasta, a plusat şi a pretins 500 de lei. Abia atunci femeia şi-a dat seama că era victima unor şarlatani.

"În acel moment persoana vătămata şi-a dat seama că este victima unei infracţiuni şi a sesizat Secţia 3 Poliţie. Imediat, la nivelul secţiei s-a constituit o echipă operativă care s-a deplasat la locuinţa femeii, unde au prins în flagrant un bărbat în vârstă de 26 ani, din comuna Şendreni, care venise să ridice cei 500 lei", a precizat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

În urma verificărilor, poliţiştii au aflat că banii urmau să-i fie predaţi unei tinere de 21 de ani, din Şendreni, complice a "curierului". Firul anchetei i-a condus pe oamenii legii şi la cel care pusese la cale totul şi care se dăduse drept fiul femeii: un deţinut din Penitenciarul Galaţi.

Tânărul de 26 de ani şi femeia au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, urmând să apară în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru complicitate la înşelăciune.

Citit 2424 ori Ultima modificare Luni, 29 Iulie 2013 16:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.