Campanie VL "Destine în derivă": Dispărut în autocarul spre Turcia

Campanie VL "Destine în derivă": Dispărut în autocarul spre Turcia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A plecat după blugi la Istanbul acum 20 de ani

Unul dintre cele mai vechi cazuri de dispariţie cercetate de poliţiştii gălăţeni este cel al lui Constantin Ciobanu. Omul a dispărut fără urmă acum 20 de ani şi nimeni nu mai ştie nimic de soarta sa.

Imediat după Revoluţie, la fel ca mulţi români, Constantin Ciobanu a încercat să-i ofere familiei sale un trai ceva mai bun. Astfel că, de comun acord cu soţia, a luat decizia de a pleca în Turcia, pentru a cumpăra marfă de la Istanbul. Astfel, pe data de 18 iulie 1993 a fost transportat de către cumnatul său la Constanţa, unde s-a şi urcat în autocarul ce avea să-l transporte în Ţara Semilunei. Din acea zi, absolut nimeni nu l-a mai văzut vreodată.

Conform poliţiştilor, Ciobanu nu avea la acel moment nici cea mai vagă intenţie de a rămâne în Turcia. Ultimul cunoscut ce l-a văzut în viaţă este cumnatul ce l-a transportat până la autobuz.

Potrivit caracterizării Poliţiei, Ciobanu are o înălţime de 1,68 metri, constituţie atletică, are tenul deschis, fruntea mare, dreaptă, părul şaten, ondulat. Dispărutul are ochii albaştri, urechile medii ovale, cu lobul dezlipit, nasul drept şi bărbia rotundă. Potrivit actelor oficiale, Constantin Ciobanu are ca semn particular o aluniţă pe obrazul drept şi un tatuaj cu tuş albastru ce reprezintă o floare cu multe petale şi două frunze, situat pe mâna stângă, în zona unde se poartă ceasul. „În momentul dispariţiei, bărbatul purta o bluză de culoare crem, pantalon din stofă neagră şi pantofi de piele de culoare neagră”, se arată în actele oficiale ale IPJ Galaţi.

Din 1993, familia a făcut toate eforturile pentru a afla care a fost soarta lui Constantin Ciobanu. Din păcate, după mai bine de 20 de ani, nimeni nu poate spune unde s-a oprit cursa sa spre Istambul.

Cei care pot da detalii suplimentare despre acest caz, pot apela la numărul unic de urgenţă 112.

Citit 2321 ori Ultima modificare Marți, 30 Iulie 2013 10:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.