Protestul grefierilor continuă

Protestul grefierilor continuă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vineri, începând cu ora 11,30, personalul auxiliar din justiţia gălăţeană şi-a continuat protestele în faţa Palatului de Justiţie. Grefierii, arhivarii şi personalul conex au protestat o oră fără a periclita însă activitatea judecătorilor.

„Grefierii care erau în şedinţă de judecată şi-au continuat activitatea. Nu au fost incidente şi nu s-a întrerupt deloc activitatea la niciuna dintre cele trei instanţe. Este dreptul lor şi nu avem cum să nu îi susţinem”, ne-a declarat Irina Boldea, vicepreşedinta Curţii de Apel Galaţi.

Vă reamintim că personalul auxiliar din justiţie a protestat două zile la rând, timp de o oră, pentru că Ministerul Justiţiei refuză să le acorde drepturile câştigate în instanţă până acum.

„Nu vrem decât să se pună în aplicare hotărârile judecătoreşti şi să ni se acorde drepturile care ni se cuvin şi care ne-au fost promise de către Ministrul Justiţiei”, ne-au explicat şi ieri grefierii ieşiţi la protest.

În prima zi de protest, grefierul Silvia Hâncu ne-a explicat că ministerul nu a respectat nici măcar eşalonarea plăţilor stabilite anul trecut. Grefierii ar fi trebuit să mai primească o parte din bani anul acesta în martie şi o ultimă parte în octombrie.

Dacă nu se rezolvă nimic, protestatarii urmează ca luni să facă grevă generală la Bucureşti, în faţa Ministerului Justiţiei.

Citit 1402 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.