La Înalta Curte: S-a pus punct dosarului "caş şi curcan la bac"

La Înalta Curte: S-a pus punct dosarului "caş şi curcan la bac"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

S-a finalizat dosarul de corupţie, supranumit „caş şi curcan”, după ce inculpata care a atacat decizia Curţii de Apel Galaţi, Camelia Negoiţă, a renunţat la acţiunea de la Înalta Curte. Magistraţii bucureşteni au luat act de faptul că profesoara a renunţat la calea de atac şi au păstrat decizia colegilor gălăţeni.

În urmă cu doi ani, scandalul mediatic a fost unul de proporţii, cu atât mai mult cu cât venea după un altul, legat tot de bacalaureatul din 2010, când mai mulţi profesori şi elevi au picat pe interceptările DNA, în vreme ce „negociau” tarifele pentru admiterea unor candidaţi.

În dosarul care tocmai s-a finalizat, procurorii DNA au arătat în rechizitoriu că doi profesori, fosta inspectoare de fizică Camelia Negoiţă şi ex-directorul Liceului „Dunărea”, Ion Viorel, au acceptat bani şi produse alimentare pentru ca unii elevi să treacă de examenul de bacalaureat din 2010. În acest context s-a vorbit despre curcanii şi caşul care s-ar fi dat pentru ca unii concurenţi să termine liceul cu bine. Tot în acest context s-a spus că Ion Viorel a primit 500 de euro, pe care i-ar fi dat Cameliei Negoiţă, pentru ca aceasta să intervină în favoarea unui licean. Ea era şefa comisiei de bacalaureat la centrul de evaluare de la Colegiul Cuza, unde se corecta teza celui pentru care intervenise.

Prima instanţă i-a condamnat pe profesori cu suspendare, pe Ion Viorel, la cinci luni, iar pe Camelia Negoiţă, la un an, fiind, în acelaşi timp, anulate şi două diplome de bac, pe considerentul că au fost obţinute prin fraudă. Curtea de Apel a urcat condamnarea lui Ion Viorel la şapte luni cu suspendare, dar a anulat dispoziţiile primei decizii prin care Negoiţă nu mai avea voie să ocupe vreo funcţie sau să-şi exercite profesia timp de doi ani, precum şi pe cele referitoare la anularea diplomelor de bac. Chiar şi aşa Camelia Negoiţă a atacat decizia la Înalta Curte, pentru ca luna aceasta să renunţe la recurs. Magistraţii Curţii Supreme nu au putut decât să constate renunţarea la judecată şi să o oblige pe Negoiţă să achite cheltuieli de judecată de 400 de lei.

Mai citiţi şi: Premieră pentru Galaţi! Diplome de bac obţinute cu şpagă, anulate de instanţă

Citit 2515 ori Ultima modificare Luni, 26 Mai 2014 18:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.