Minor molestat de un proaspăt… major!

Minor molestat de un proaspăt… major!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Victima a rămas fără splină * Agresorul era şi hoţ * Cum ajung tinerii atât de sălbatici? *

Gălăţeanul Gâtlan Grigore, abia trecut de majorat, are deja un palmares infracţional impresionant, evident, în sensul rău al cuvântului. Din 28 aprilie a.c. s-a ales şi cu un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Ultima fărădelege a comis-o pe data de 10 martie a.c., atunci când, împreună cu Silviu M., George C. şi Adrian M., a bătut crunt un elev în vârstă de 15 ani. Minorul a fost lovit cu bestialitate, cu pumnii şi cu picioarele, fiindu-i apoi necesare 25-30 de zile de îngrijiri medicale pentru a se înzdrăveni. Din păcate, victima cumplitei agresiuni s-a ales şi cu o infirmitate fizică permanentă, întrucât a rămas fără splină.

Minorul, aproape linşat

De la Liliana Constanda, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, am aflat şi împrejurările, altfel stupide, în care un  minor a fost aproape linşat. Discuţiile în contradictoriu, aşa cum se reţine şi din documentele întocmite la Parchet, au început de la o fată.

Atât Gâtlan Grigore, cât şi ceilalţi trei indivizi amintiţi, l-au somat pe minorul devenit ulterior victimă în conflict, să-şi ceară scuze faţă de o fată de la şcoală. De la vorbe grele s-a trecut apoi rapid la lovituri grele.

Unul din cei trei protagonişti amintiţi l-a lovit pe băiatul de 15 ani cu palma peste ceafă. Victima a căzut, după care G.G. l-a lovit cu sălbăticie. A sărit pur şi simplu pe abdomenul băiatului şi l-a călcat cu picioarele. Cum spuneam, ca urmare a leziunilor primite, partea vătămată a rămas fără splină.

Violent, dar şi hoţ

De la procurorul Liliana Constanda am mai aflat că agresorul a mai comis o infracţiune (furt), la o lună de zile după ce-l molestase pe elevul de 15 ani. În noaptea de 22/23 aprilie, singur, folosind chei potrivite a pătruns în autoturismul unui gălăţean şi a furat un radiocasetofon în valoare de 400 de lei.

Gâtlan Grigore mai are însă la activ alte furturi comise în 2007. În noaptea de 29 mai 2007, împreună cu alte patru persoane, a furat diverse bunuri în valoare de 450 de lei de la SC Algar SRL Galaţi.

Dar şi în  perioada în  care a fost minor, proaspătul major Gâtlan Grigore a mai comis furturi, ajutat de alte persoane. La data de 29 mai 2007, de exemplu, a furat de la SC Alpin Construct SRL. De asemenea, în alte două dosare înregistrate la Parchetul local Galaţi, a mai fost cercetat pentru alte infracţiuni de furt.

Motivaţia arestării

Acesta a fost şi miezul motivaţiei făcute de procuror în referatul prin care a cerut instanţei de judecată luarea măsurii arestării preventive: „Având în vedere că există probe şi indicii temeinice privind săvârşirea de către inculpat a faptelor reţinute în sarcina sa, gravitatea şi modul concret de săvârşire, faptul că în ultima perioadă a mai comis multe fapte care au creat un impact social foarte puternic, apreciem că sunt îndeplinite condiţiile pentru luarea măsurii arestării preventive, sub acuzaţia de vătămare corporală gravă şi furt.”

În acest moment, Gâtlan Grigore se află în stare de arest preventiv şi e deja trimis în judecată, pentru una dintre infracţiunile de furt de care am vorbit.

Rebel într-o familie organizată

În legătură cu ultima faptă, el şi-a recunoscut doar parţial vinovăţia, afirmând că i-ar fi aplicat victimei doar un pumn în figură, încercând în acelaşi timp să-i acopere pe ceilalţi participanţi la agresiune.

Tot de la procurorul de caz am aflat că Gâtlan Grigore face, totuşi, parte dintr-o familie organizată. Cu toate acestea, obişnuia să doarmă uneori într-o maşină, alteori într-o casă părăsită, întrucât, după cum el însuşi a declarat, ar fi avut nişte neînţelegeri cu fratele său. În faţa instanţei şi-a recunoscut fapta şi nu a declarat recurs împotriva măsurii de arestare preventivă. În prezent, dosarul cauzei a rămas în cercetare.

Infractor în minorat, infractor în ipostaza de major, Gâtlan Grigore va fi judecat, din nou, pentru ultimele sale fărădelegi. Dacă va fi găsit vinovat, va fi condamnat. Problema se pune dacă şi cum va putea fi adus pe calea cea bună un astfel de tânăr.

Citit 1012 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.