Scandalul din PD-L se topeşte în instanţă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* George Neamu, reclamantul, se retrage din politică şi din bătălia pentru funcţia de consilier *

La finele lunii martie, un nou scandal politic se cuibărea în sânul Consiliului Local Galaţi. Mai bine spus, conflictul îi viza pe foştii candidaţi PD-L la un fotoliu de consilier local.

După numirea lui Cosmin Păun în funcţia de subprefect, rămăsese un loc liber în rândul consilierilor locali PD-L. În mod normal, acest loc ar fi trebuit să fie ocupat de George Neamu (locul 10 pe lista de candidaţi), directorul Radio Galaţi. Şefii de partid l-au propus însă pe tânărul Alin Mihai, care se situa pe lista candidaţilor pe poziţia a 16-a!

Cazul a ajuns pe masa de lucru a judecătorilor de la Secţia Contencios Administrativ a Tribunalului Galaţi, care a fost sesizată de către George Neamu, una dintre victimele candidatului care sărise de la coada listei direct în funcţia de consilier.

"Cer să fie anulată Hotărârea Consiliului Local Galaţi nr. 110/ 26.09.2009, ca fiind nelegală şi netemeinică. O consider nelegală, motivat de faptul că nu s-a avut în vedere ordinea listei prezentate de PD-L, în sensul că trebuia propus şi ales în funcţia de consilier următorul membru supleant, conform listei acestui partid. Până la poziţia d-lui Mihai Alin mai erau înscrişi 6 supleanţi, ale căror mandate nu au fost supuse validării, iar aceştia nu au renunţat, nu au demisionat şi nu au fost excluşi din partid", scria George Neamu în cererea înaintată Tribunalului Galaţi.

Marţi, la instanţă, cazul a avut un nou termen şi procesul ar fi trebuit judecat pe fond, însă judecătorii nu au ajuns la o concluzie până în acest moment.

Acesta nu este însă cel mai important lucru. De notat este că petentul a renunţat deja la luptă înainte ca procesul să se încheie.

"Am renunţat să mai lupt pentru acest lucru. Nu ştiu în ce stadiu se află procesul şi nici nu mă mai interesează. Nu am mai achitat taxele judiciare şi nu ştiu dacă în felul acesta procesul mai poate continua. Am luat decizia să mă retrag complet din politică", ne-a declarat George Neamu, care ceruse, iniţial, instanţei să declare ca fiind nelegală hotărârea prin care Alin Mihai a ajuns consilier local... sărind peste rând.

Citit 1809 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.