DNA îi "uneşte" pe POLITICIENI, AFACERIŞTI, magistraţi şi INTERLOPI

DNA îi "uneşte" pe POLITICIENI, AFACERIŞTI, magistraţi şi INTERLOPI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce, pe 3 septembrie, a avut primul termen de judecată la Curtea de Apel Braşov, pe data de 19 a acestei luni, fostul parlamentar Mihail Boldea va trebui să fie prezent la Iaşi, unde se judecă dosarul instrumentat de procurorii DIICOT Galaţi. Dacă, la Braşov, DNA Galaţi îi impută lui şi celorlalţi cinci inculpaţi un prejudiciu de circa 22 de milioane de euro, la Iaşi i se reproşează lui şi altor 20 de persoane că ar fi dat un tun imobiliar estimat la un million de euro. Ambele procese au fost strămutate din Galaţi şi, în ambele, Boldea este judecat alături de persoane din toate mediile sociale, situaţia sugerând existenţa unor relaţii complexe între mediul politic, cel al afacerilor, cel al justiţiei, dar şi cu lumea aşa-zis "interlopă".

Pe 13 septembrie, Boldea va fi prezent la Iaşi alături de fostul subprefect de Galaţi, Aurica Luchiniuc, de avocata Mihaela Bolboceanu, dar şi de o serie de inculpaţi care, de-a lungul timpului, au suferit diverse condamnări penale pentru tâlhărie, înşelăciuni, proxenetism, etc.

În dosarul "Aviasan", fostul parlamentar este judecat alături de afaceriştii Mircea Marosy, Valentina Cojocaru şi Matei Oprea, de ex-şeful Parchetului Judecătoriei, Costache Roşca, dar şi de Ionel Mihăilă. Despre acesta din urmă procurorii spun că ar fi intervenit în actele firmelor pentru a acoperi falsul făcut de Boldea, care a stat la baza unei decizii judecătoreşti ce le-a dat pe tavă aerobaza oraşului, circa 40 de hectare de teren. Pentru că Primăria şi Consiliul Local Vânători s-a opus intabulării terenului, cei implicaţi în afacere, au apelat la serviciile prim-procurorului Roşca, ce ar fi primit o mită de două milioane de euro pentru a-i ajuta.

Dacă dosarul "Aviasan" a ajuns în instanţă în octombrie 2013 şi abia acum a început judecata publică, în cel de la Iaşi, procurorii DIICOT aşteaptă un răspuns din toamna lui 2012, când l-au trimis pe masa magistraţilor. La Iaşi, cercetarea judecătorească este în plină desfăşurare, dar după ce toţi cei încarceraţi au fost eliberaţi, lucrurile au început să bată pasul pe loc.

O parte dintre inculpaţi au ales să meargă pe recunoaşterea faptelor, o alta, în care se află şi Boldea, solicită un proces obişnuit, cu administrare de probe şi martori. Interesant este că faptele inculpaţilor, care merg pe recunoaştere, sunt în strânsă legătură cu cele despre care anchetatorii spun că ar fi fost săvârşite de Boldea. În aceste condiţii, este interesant de văzut tactica pe care o va aborda fostul parlamentar de Galaţi, care vrea să dovedească faptul că DIICOT nu are dreptate în acuzaţiile ce îi sunt aduse.

Mai citiţi şi: Turnătorie inutilă în dosarul "Aviasan" / DNA cere pedeapsa maximă pentru Mihail Boldea

Citit 2418 ori Ultima modificare Luni, 08 Septembrie 2014 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.