Decebal şi Leo, traficanţi de marijuana la Dunăre

Decebal şi Leo, traficanţi de marijuana la Dunăre
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Săptămâna trecută, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galaţi au finalizat un alt dosar în care tema principală a fost traficul de droguri.

Astfel, prin rechizitoriul instituţiei amintite mai sus, au fost trimişi în judecată inculpaţii Tănasă Decebal, zis „Sam”, Florea Leonard - „Leo”, ambii acuzaţi de trafic de droguri de risc în formă continuată. În plus, în sarcina lui Florea Leonard s-a reţinut şi circumstanţa agravantă a folosirii unui minor în săvârşirea infracţiunilor amintite. George I. a fost de asemenea trimis în judecată sub acuzaţia de trafic de droguri de risc în stare de minoritate.

Din start trebuie precizat că nici Tănase Decebal, nici Florea Leonard nu au o ocupaţie stabilă, serioasă, iar George I. este minor şi elev în clasa a IX-a (profesională) la Liceul Economic din Galaţi.

Tranzacţie de canabis, în vizor

Cel care a intrat primul în hora traficului de substanţe interzise a fost, după cum reiese din rechizitoriul Parchetului, Florea Leonard. El a început să vândă droguri pur şi simplu pentru a putea trăi. Prima problemă pentru el a apărut însă în ziua de 29 martie 2009 când organele de poliţie s-au sesizat din oficiu cu privire la activitatea ilicită de trafic de droguri în care este amestecat.

În aceeaşi seară, în jurul orei 22,00, Florea Leonard a muşcat din momeala întinsă. A primit un telefon de la un potenţial client şi, pe la ora 22,30, în Micro 40, a oferit cui nu trebuia o substanţă vegetală mărunţită de culoare verde, ambalată într-un plic. A cerut în schimb 100 de lei. Cu această ocazie, traficantul i-a spus clientului că pe viitor nu se va mai încurca decât cu tranzacţii al căror preţ e de la 300 de lei în sus.

Drogul cu pricina a fost apoi testat şi analizat tehnico-ştiinţific şi s-a ajuns la concluzia că era vorba de 0,7 grame de tetrahidrocannibinol - THC, substanţă psihotropă biosintetizată de canabis, un drog de risc.

Într-o altă zi (3 aprilie a.c.) s-a întâlnit pentru o tranzacţie de acest gen  în Micro 40. De data aceasta a oferit spre vânzare o substanţă vegetală mărunţită ce culoare maro, despre care pretindea că e haşiş. Substanţa a ajuns iarăşi în laborator unde s-a constatat că erau 4,4 grame de rezină de canabis care conţinea THC.

Prins în flagrant

Florea Leonard a fost urmărit şi, în cele din urmă, în ziua de  9 aprilie a.c. a fost prins în flagrant. Odată cu el au căzut şi celelalte persoane implicate în săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc. Ultima dată, în joc au fost 100 de grame de haşiş şi 1.300 de euro, aproximativ 5.000 de lei, teatrul de operaţiuni fiind restaurantul McDonald’s şi apoi gelateria din apropiere.

Pe traseu a apărut şi Tănase Decebal, care, cu un Mercedes al fratelui său, i-a luat la un moment dat la bord pe Florea Leonard şi pe juniorul George I. Acesta din urmă a avut haşişul asupra sa după care i l-a predat lui Florea Leonard.

Iniţial acesta din urmă n-a dat curs tranzacţiei ce-i fusese propusă, întrucât ceva i se păruse suspect. Dar, un pic mai târziu, în zona Peco Saturn din Galaţi, F.L. a primit 1.250 euro în schimbul a 100 de grame de haşiş, bancnote ale căror serii fuseseră deja consemnate într-un proces verbal de organizare a flagrantului.

Când au apărut poliţiştii, Tănasă Decebal a sărit geamul unei locuinţe ce fusese închiriată, dar a fost urmărit şi prins.

Droguri în WC şi în Mercedes

La o altă persoană acasă, în vasul WC, au fost găsite două pliculeţe cu o substanţă de culoare brună, un plic de formă dreptunghiulară care conţinea o pulbere fină şi un pliculeţ din material plastic transparent în care era o substanţă solidă de culoare brună.

La un control făcut în autoturismul Mercedes, sub capacul de la schimbătorul de viteze, a fost găsit şi ulterior ridicat un rest de ţigară ce conţinea fragmente vegetale mărunţite de culoare verde-oliv în amestec cu fragmente vegetale de culoare maro. Era un rest de ţigară ce a conţinut tutun în amestec cu canabis (THC).

La locuinţa în care Florea Leonard locuia fără forme legale a fost găsit un plic din material plastic transparent conţinând o substanţă solidă cu aspect de rezină de culoare verde-oliv. Erau 2,6 grame de canabis.

De la apartamentul închiriat de care am vorbit au fost colectate şi urme papilare, toate constituind un complex probatoriu ce s-a dovedit a fi suficient pentru ca cei trei să fie trimişi în judecată pentru trafic de droguri de risc.

A păţit-o şi  minorul George I. care a deţinut o cantitate de haşiş, ajutând apoi la distribuirea acesteia.

Toţi trei au fost cercetaţi în stare de arest preventiv, urmând să compară cât de curând în faţa instanţei de judecată.

Citit 3864 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.