Jandarmeria Galaţi şi-a schimbat colonelul

Jandarmeria Galaţi şi-a schimbat colonelul
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* La final - interimatul asigurat de colonelul Ovidiu Sîrbie * La început – comandantul I.J.J. Galaţi, colonelul Mircea Olaru *

În cadrul unui ceremonial militar desfăşurat vineri, 22 mai, colonelul Ovidiu Sîrbie (interimar la comandă) i-a predat comanda şi drapelul de luptă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi noului inspector,  colonelul Mircea Olaru. Reamintim că la comanda inspectoratului a fost  colonelul Vasile Harabagiu, care a trecut în rezervă pe 31 martie 2009, prin ieşire la pensie anticipată.

Colonelul Mircea Olaru (foto 1) a fost inspector şef la Jandarmeria Harghita până la numirea la comanda inspectoratului gălăţean. Cariera sa a debutat în 1984, când şi-a început studiile militare. Din 1987 şi până în anul 2001 a fost comandant de pluton şi de companie la Brad (judeţul Hunedoara) şi la Jandarmeria Galaţi.

Anul 2001 îl găseşte  în statul major al Brigăzii de Intervenţie a Jandarmeriei  unde a fost comandantul Detaşamentului Antiterorist până în 2003 când s-a transferat la Inspectoratul General al  Jandarmeriei, unde a ocupat funcţia de ofiţer specialist în cadrul Serviciului Organizare Coordonare Misiuni Internaţionale şi Antiteroriste.

Din februarie 2006 şi până în martie 2007 a fost comandantul Detaşamentului de Misiuni Internaţionale al Jandarmeriei, dislocat în teatrul de  operaţii din provincia Kosovo. După îndeplinirea acestei misiuni Mircea Olaru a fost numit la comanda Jandarmeriei Harghita.

CV-ul noului comandant al Jandarmeriei Galaţi

Actualul comandant al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi s-a născut pe 12 aprilie 1966. Între anii 1984 şi 1987 a urmat studiile superioare de lungă durată ”Conducere interarme trupe de uscat”, în cadrul Şcolii Militare “Nicolae Bălcescu”, Sibiu. Din 1999 până în 2001, şi-a continuat studiile

Mircea Olaru a absolvit, în august 2002, cursul postuniversitar „Operaţii multinaţionale – inter-arme”,  urmând în intervalul 2000-2004 cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, Bucureşti. În 2005, Mircea Olaru a terminat şi cursul postuniversitar de management la Centrul de Studii Postuniversitare al M.A.I., Bucureşti,  specializându-se în Poliţie Specială O.N.U. în luna mai a anului 2005.

Citit 4690 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.