Autorii jafului de pe strada Brăilei, trimişi în judecată

Autorii jafului de pe strada Brăilei, trimişi în judecată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorul Sorin Leau, purtătorul de cuvânt în relaţia cu mass-media al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, ne-a informat că, prin rechizitoriul din data de 1 iunie, au fost trimişi în judecată autorii recentului jaf armat de la casa de schimb valutar de pe strada Brăilei din Galaţi.

E vorba de Sava Marius Adrian (25 de ani), Ion George Alexandru (19 ani) şi de Cojocaru Dan (19 ani). Cei trei tineri sunt acuzaţi de tâlhărie şi, respectiv, complicitate la tâlhărie, în funcţie de contribuţia pe care a avut-o fiecare la hold-up-ul din ziua de 2 mai 2009.

Ei au folosit un autoturism, cagule, un pistol cu gaze, precum şi un dispozitiv cu electroşocuri, pentru a-şi duce la bun sfârşit (din punctul lor de vedere) acţiunea pe care o plănuiseră de mai mult timp. Au şi reuşit, prin intimidarea şi blocarea casierei de la casa de schimb valutar, aparţinând SC Gif SRL Galaţi, să plece cu o sumă totală de bani de 15.000 lei.

Primul dintre cei trei care  a fost prins a fost Sava Marius Adrian, la data de 7 mai. Ion George Alexandru s-a sustras iniţial de la urmărirea penală, dar a fost depistat tocmai la Vama Nădlac, în ziua de 21 mai, în timp ce încerca să fugă din ţară. La aceeaşi dată a fost prins şi Cojocaru Dan. Acesta a arătat apoi organelor de cercetare şi urmărire penală şi locul unde abandonaseră cagulele şi mănuşile.

Vom reveni şi cu alte detalii cuprinse în rechizitoriul Parchetului.

Citit 996 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.