Poliţist judecat pentru mită

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prin rechizitoriul întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Galaţi, a mai fost trimis în judecată un ofiţer de poliţie care s-a dovedit, cel puţin după faza de cercetare şi urmărire penală, că a săvârşit un act de corupţie. E vorba de Poroşnicu Sorin, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Vrancea, care este acuzat de comiterea infracţiunii de luare de mită.

Din rechizitoriul întocmit la DNA Galaţi reiese că la data de 19 noiembrie 2008, Poroşnicu Sorin, în timp ce se afla în exerciţiul atribuţiunilor de serviciu pe Drumul Naţional (DN2 – E 85) având obligaţia să verifice respectarea limitei vitezei legale de circulaţie pe drumurile publice, a pretins şi primit de la un conducător auto suma de 500 de lei. Banii au fost pretinşi şi primiţi pentru ca poliţistul să nu aplice sancţiunile contravenţionale prevăzute de lege pentru conducere cu viteză peste limita legală.

Se poate spune şi în acest caz că lupul fusese pus paznic la oi. Şi, pentru că n-a rezistat ispitei şi a mâncat oaia pe care trebuia să o păzească, s-a ales cu un dosar penal care a şi fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Galaţi.

Citit 1149 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.