O altă AGENŢIE DE TURISM pică testul seriozităţii. GĂLĂŢENI ÎNŞELAŢI cu vouchere inexistente

O altă AGENŢIE DE TURISM pică testul seriozităţii. GĂLĂŢENI ÎNŞELAŢI cu vouchere inexistente
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* Mai multe familii din Galaţi acuză o agenţie de turism că le-a încasat banii fără a plăti rezervările la un hotel de lux din Grecia * Patroana firmei susţine că i-au fost blocate conturile


Trei familii de gălăţeni au fost la mai puţin de un pas de a-şi vedea năruite planurile de vacanţă, după ce şi-au făcut rezervare în Grecia pentru o perioadă de şapte zile. Nu se aşteptau ca cei peste 1.400 de euro, cât a plătit fiecare familie, să fie pierduţi, din moment ce agenţia la care au apelat pentru planificarea concediului era una pe mâna căreia merseseră şi în alţi ani, fără probleme. Cu toate acestea, cu câteva zile înainte de a se urca în maşină şi a pleca spre destinaţie, oamenii au aflat cu stupoare că banii achitaţi pentru vouchere nu ajunseseră la hotelul unde ar fi urmat să se cazeze.

"Trebuia să fim în Zakyntos în perioada 2-8 august şi făcusem rezervările cu o lună şi jumătate înainte, la agenţia Pro Vacances. Când am mers să luăm voucherele, ni s-a spus că nu sunt. Patroana ne-a spus că nu ştie ce se întâmplă, că nu au venit. Am luat numărul de la hotelul din Grecia şi când am sunat acolo ni s-a spus că erau făcute rezervările pe numele noastre, dar că nu fusese făcută plata. Am mers din nou la agenţie, unde directoarea a început să plângă, să se scuze, că are conturile blocate şi nu a putut face plăţile şi că o să ne dea banii. Până acum nu i-am văzut. Între timp, am plătit alţi bani şi am mers totuşi în vacanţă, dar 1.426 de euro i-am pierdut, deocamdată. Bine măcar că am aflat înainte şi nu ne-am dus până în Grecia, cu maşinile şi copiii după noi, ca să fim puşi în faţa faptului împlinit”, ne-a relatat Andreea Anghel, una dintre păgubite. Femeia susţine că în zilele ce vor urma va merge să depună o sesizare la Protecţia Consumatorului şi la Poliţie, cu atât mai mult cu cât deocamdată nu a văzut nici un cent din banii plătiţi pe voucher. Asta în ciuda faptului că directoare agenţiei i-a trimis chiar şi un e-mail prin care cere clemenţă şi promite că va face cumva să le dea banii înapoi celor trei familii, respectiv 3.075 de euro.

"O să fac CAR să plătesc!"

Contactată telefonic de noi, Dana Vasiliu, directoarea agenţiei Pro Vacances, ne-a rugat printre lacrimi să o înţelegem că are dificultăţi financiare şi a reiterat promisiunea că le va da oamenilor banii înapoi. Mai mult, a lăsat să se înţeleagă că au fost şi alte cazuri de clienţi ai agenţiei sale care au plătit concedii fără a beneficia de acestea. "Vă rog să mă înţelegeţi, nu am vrut să fac rău, dar mi-au fost blocate conturile. Am mai avut şi alte cazuri, am plătit datoriile mai mari şi acum o să le plătesc şi lor. O să fac un CAR, văd eu cum fac rost de bani şi le dau!", ne-a declarat vineri Dana Vasiliu.

Ţepe cu repetiţie

Achitarea datoriilor, ce-i drept, pe ultima sută de metri, i-a scutit pe alţi doi administratori de agenţii cu probleme de pedepse mai aspre. În urmă cu mai bine de un an, Ioan şi Iulian Olaru au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu suspendare pentru înşelăciune, după ce nu mai puţin de 41 de gălăţeni i-au acuzat că le-au luat bani pentru concedii sau drumuri care nu au fost, în realitate, niciodată achitate. Oamenii care au apelat la agenţia SC Bene Travel 2010 SRL s-au trezit fără bani şi fără servicii onorate, valoarea totală a pagubelor însumate de procurori ridicându-se la aproape 10.000 de euro. Banii au fost daţi înapoi abia când dosarul a ajuns la Curtea de Apel. De remarcat este faptul că Iulian Olaru, în calitate de administrator al SC Happy Travel SRL (agenţie de turism predecesoare a SC Bene Travel) a mai fost condamnat la trei luni închisoare, tot pentru înşelăciune, în contul "firmei-mamă".

Foto Florin Răvdan

Citit 8633 ori Ultima modificare Marți, 18 August 2015 09:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.