Doi şefi, încă un mandat la Parchet

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dinu Gâlcă, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi şi Didina Dănăilă, procuror general adjunct al aceleiaşi instituţii au susţinut, recent, un examen sever pentru a putea funcţiona în continuare (pentru un nou mandat) pe posturile pe care le ocupă în prezent.

Examenul  s-a ţinut la Bucureşti, la Institutul Naţional de Magistratură şi, din câte am aflat, a fost trecut cu brio de cei doi magistraţi-procurori. La una dintre probe, de exemplu, Dinu Gâlcă a obţinut cea mai mare notă pe ţară. Ieri încă erau aşteptate notele la examenul scris, dar, din câte am aflat chiar de la cele două persoane implicate, nu vor fi niciun fel de probleme în a trece cu bine şi de această probă.

În concluzie, cei doi magistraţi vor rămâne la cârma Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, pentru încă un mandat. Cât de lung va fi acesta? Încă se discută, aşa cum s-a întâmplat şi la reuniunea de marţi de la  Mamaia  - la care au participat toţi procurorii generali ai curţilor de apel din ţară – ca mandatul şefilor acestor instituţii să se prelungească la cinci ani.

Citit 785 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.