DECES petrecut în PENITENCIARUL din Galaţi ANCHETAT

DECES petrecut în PENITENCIARUL din Galaţi ANCHETAT
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Instituţia Avocatului Poporului s-a autosesizat, în baza informaţiilor din mass-media, cu privire la decesul uni deţinut din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi. Ca urmare, Avocatul Poporului a dispus efectuarea unei anchete referitoare la circumstanţele producerii decesului persoanei private de libertate. "În urma anchetei efectuate, a rezultat că deţinutul a fost prezentat la Cabinetul medical acuzând dureri de stomac şi vărsături cu sânge, i-a fost pus diagnosticul de gastroduodenită şi i-a fost administrată o fiolă de No-spa. Conform certificatului constatator, cauzele decesului deţinutului au fost insuficienţă cardio-respiratorie acută, infarct miocardic acut, ateroscleroză coronariană", se arată în raportul Avocatului Poporului.

Conform prevederilor legale, conducerea Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi. În cadrul anchetei dispuse de Avocatul Poporului, au fost solicitate date la Parchet, cu privire la stadiul de soluţionare a dosarului. "Parchetul a comunicat că a fost dispusă începerea urmăririi penale, "in rem", sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Dosarul se afla la Poliţia Municipiului Galaţi - Secţia 5 Poliţie, pentru efectuarea de cercetări, urmând ca la finalizarea acestora să ne fie comunicată soluţia", se mai arată în raport.

Conform sursei citate, în Penitenciarul Galaţi, în anul 2014, au fost înregistrate trei decese având drept cauze insuficienţa cardio-respiratorie acută, provocată de asfixie mecanică prin spânzurare, soluţiile Parchetului fiind de clasare a cauzelor.

Citit 2854 ori Ultima modificare Luni, 28 Decembrie 2015 19:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.