PERCHEZIȚII în trei judeţe, printre care și Galați. Români suspectaţi de FURTURI în Franţa şi Spania
Foto: Foto - captură video

PERCHEZIȚII în trei judeţe, printre care și Galați. Români suspectaţi de FURTURI în Franţa şi Spania
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au efectuat, la cererea autorităţilor judiciare franceze, 10 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Galaţi, Vrancea şi Vaslui, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate, formată din cetăţeni români, specializată  în infracţiuni de furt calificat.

Descinderile au vizat mai multe persoane suspectate că, în perioada 2014 - 2015, au săvârşit mai multe infracţiuni de furt calificat pe teritoriul Republicii Franceze şi al altor state europene. Se pare că membrii grupării, cu ajutorul unor dispozitive de tăiere (polizoare unghiulare), au sustras sau au încercat să sustragă, pe timp de noapte, din 13 bancomate aflate în incinta unor galerii comerciale, importante sume de bani. În prealabil, anterior pătrunderii prin efracţie în incinta galeriilor în care erau situate bancomatele, aceştia tăiau cablurile telefonice, iar pătrunderea se făcea prin folosirea unor dispozitive specifice. Anchetatorii susţin că bancomatele erau sparte în partea din spate cu ajutorul unui polizor unghiular (flex), conectat la o priză electrică de la locul faptei.

Astfel, membrii grupării au creat un prejudiciu de aproximativ 790.000 de euro.

În urma efectuării percheziţiilor au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri de interes în cauză. La acţiunea procurorilor DIICOT, realizată cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Direcţiei de investigaţii Criminale precum şi a structurilor teritoriale din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Galaţi, Vrancea şi Vaslui, au participat şi reprezentanţi ai Jandarmeriei Naţionale Franceze şi ai Poliţiei Naţionale din Spania.

Citit 3883 ori Ultima modificare Joi, 07 Aprilie 2016 20:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.