PERCHEZIȚII în Galați și Vrancea în căutarea unor persoane bănuite de FURTURI în Europa. Cinci persoane duse la audieri

PERCHEZIȚII în Galați și Vrancea în căutarea unor persoane bănuite de FURTURI în Europa. Cinci persoane duse la audieri
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Poliţiştii Direcției de Investigații Criminale - I.G.P.R., împreună cu polițiști ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galați și ai Inspectoratului de Poliţie Judeţeani Vrancea, au efectuat, joi, 9 februarie, nouă percheziţii în județele Galați și Vrancea, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea a 15 infracțiuni de  furt din supermaketuri.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul unei cereri de comisie rogatorie internațională formulată de către autoritățile franceze, la activități participând reprezentanți ai Jandarmeriei Naționale Franceze.

Conform anchetatorilor, în cursul anului 2016, poliţiştii au identificat un grup infracțional care acționa pe teritoriul U.E., în special în Franța și Germania, având ca mod de operare spargerea seifurilor cu valori monetare din supermarketuri.

Persoanele vizate, doi bărbați și trei femei, cu vârstele cuprinse între 18 și 33 de ani, sunt bănuite că, în perioada decembrie 2015 – iunie 2016,  folosind  dispozitive de bruiaj, ar fi anihilat sistemele de alarmare ale unor supermarketuri, iar din interior, prin forțarea seifurilor, ar fi sustras banii proveniți din încasări.

Prejudiciul total cauzat este de aproximativ 200.000 de euro.

În urma perchezițiilor, oamenii legii au pus în executare cinci mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, pentru audieri.

Cei în cauză sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furturi și tentativă la furturi săvârșite în cadrul unui grup infracțional, asociere de răufăcători, tăinuire de obiecte furate săvârșite în cadrul unui grup infracțional, spălare de fonduri săvârșite în cadrul unui grup infracțional, fapte prevăzute și pedepsite de codul penal francez.

Citit 6823 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Februarie 2017 12:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.