PERCHEZIȚII în Galaţi şi Brăila. Patru persoane reţinute pentru trafic de droguri

PERCHEZIȚII în Galaţi şi Brăila. Patru persoane reţinute pentru trafic de droguri
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Brăila,  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate din Brăila, Galaţi şi Vrancea, au efectuat, marţi, 21 februarie, 18 percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Brăila şi Galaţi.

Percheziţiile au avut loc în cadrul unei acţiuni vizând „destructurarea a două grupuri infracţionale organizate care au acţionat în mod coordonat, în scopul obţinerii de venituri ilicite din efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

La finalizarea percheziţiilor şi în urma audierilor, procurorii DIICOT Brăila au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Sorin Matei, Valeriu Alin Gruia şi Gheorghiţă Radian Cojocaru, toţii fiind acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive. De asemenea, anchetatorii au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore şi pe numele lui Adrian George Bălan, acesta fiind acuzat de  săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive şi trafic de minori.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2016, inculpaţii, membri a două grupuri infracţionale organizate, au desfăşurat activităţi de procurare, transport, depozitare, ambalare, punere în vânzare şi distribuire către consumatori a unor fragmente vegetale denumite generic „etnobotanice”, în care s-au pus în evidenţă substanţe psihoactive din clasa cannabinoizilor sintetici”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Brăila cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul  I.P.J. Brăila - Serviciul Acţiuni Speciale, Biroul de Investigaţii Criminale şi I.J.J. Brăila, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Citit 5174 ori Ultima modificare Vineri, 24 Februarie 2017 17:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.