Şase poliţişti, trimişi în judecată după ce au luat mită pentru a le da amenzi mai mici şoferilor

Şase poliţişti, trimişi în judecată după ce au luat mită pentru a le da amenzi mai mici şoferilor
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Ancheta cu privire la mai mulţi poliţişti din Galaţi şi Tecuci, începută în luna ianuarie de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie Galaţi, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a ajuns la final. Procurorii au întocmit rechizitoriul şi au dispus trimiterea în judecată a şase poliţişti, cinci dintre ei fiind sub control judiciar, şi a unui civil.

Cei şase poliţişti, Marin Manole, Maricel Pascal, Gheorghe Corovancă, Sorin Bejan, Valeriu Glod şi Tudorel Nedelcu, care au fost puşi la dispoziţie, sunt acuzaţi de luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual, sustragere sau distrugere de probe sau înscrisuri, dar şi pentru complicitate la aceste infracţiuni. În acelaşi dosar a fost cercetat şi Ionuţ Rafael Luca, acuzat de dare de mită.
Procurorii Parchetului General au arătat în rechizitoriu faptul că, începând din 2015, poliţiştii nu şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu. Astfel, Marin Manole, agent la Postul de Poliţie din Cosmeşti, a primit cu titlu de mită sume de câte 200 sau 300 de lei pentru a consemna în procesele verbale alte abateri, sancţionate cu amenzi mai mici, decât cele pe care le constata în trafic.
De asemenea, în acelaşi an, Maricel Pascal, agent şef principal la Serviciul Rutier Galaţi, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu împreună cu agentul şef principal Gheorghe Corovancă, a primit 300 de lei mită pentru a nu sancţiona contravenţional un şofer care depăşise cu peste 50 de kilomteri la oră viteza legală, abatere sancţionată cu puncte amendă şi suspendarea dreptului de a conduce. Pentru cei 300 de lei, niciunul dintre agenţi nu a mai făcut procesul verbal de contravenţie.
Şi Sorin Bejan, agent şef principal la Biroul Rutier Tecuci, a întocmit procese verbale care nu erau conforme cu realitate. Astfel, contra a 100 de lei sau a altor sume de bani, poliţistul a iertat mai mulţi şoferi, printre care şi pe Rafael Luca, de abateri care ar fi presupus reţinerea permisului de conducere, a certificatului sau a plăcuţelor de înmatriculare, dar şi amenzi foarte mari. După ce încasa mita, poliţistul îi sancţiona pe şoferi cu amenzi mult mai mici decât ar fi trebuit.

Au vrut să scape de urmărire

Ancheta a arătat şi faptul că Valeriu Glod, agent şef la Biroul Rutier Tecuci, a primit cu titlu de mită suma de 60 de lei pentru a nu lăsa un şofer fără permis pentru 30 de zile. În schimbul banilor, poliţistul a consemnat în procesul verbal că şoferul nu avea centură de siguranţă şi i-a dat o amendă de doar 105 lei. Anchetatorii susţin că, "pe 21 august 2015, inculpatul Glod Valeriu, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu cu o autospecială din dotarea Biroului Poliţiei Rutiere Tecuci, a descoperit şi apoi a demontat şi sustras, împreună cu agentul şef principal Nedelcu Tudorel, un dispozitiv de înregistrare imagini şi sunete montat în interiorul habitaclului autospecialei, pe care ulterior l-au distrus, în vederea împiedicării aflării adevărului în cadrul procedurii judiciare pentru documentarea căreia se montase respectivul dispozitiv”.
Procurorii Parchetului General au cerut Tribunalului Galaţi, instanţă competentă în acest dosar, menţinerea controlului judiciar dispus faţă de Marin Manole, Maricel Pascal, Gheorghe Corovancă, Sorin Bejan şi Valeriu Glod, precum şi a tuturor măsurilor asiguratorii dispuse.

Citit 10025 ori Ultima modificare Vineri, 07 Aprilie 2017 09:05

3 comentarii

 • postat de costel
  Vineri, 07 Aprilie 2017 17:21
  84.117.40.***
  Daca sunt salarii mici se ia mita dar parerea mea e ca trebuiau angajati altii si nu aveau locuri dar au facut prinzandu-i pe astia. Cam asa se procedeaza! Prinzi cu mita il dai afara si vin altii cu relatii si pile pt un post bun la rutiera! Ideal ar fi sa nu se dea si sa nu se primeasca mita..sa fie pe corecte tot dar e greu pt ca omul are si el nevoie de permis mai ales ca lucreaza si ii iei painea de la gura. Trebuie in asa fel facut incat toti sa fie multumiti dar procurorii si DNA sunt cu ochii pe toti!
  0
  1
  Raportează
 • postat de alexvr
  Miercuri, 05 Aprilie 2017 11:38
  5.2.205.***
  HAHAHA. liberi la angajari baieti...toti muritorii de foame au putere acum, fromos!
  1
  2
  Raportează
 • postat de Hagi
  Miercuri, 05 Aprilie 2017 00:44
  82.29.35.***
  Toți "partarii" au ajuns politisti asa va trebuie asa oras asa politisti.
  8
  18
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.