Atac nocturn la Combinat

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nouă gălăţeni, majoritatea cu antecedente penale, au constituit, la un moment dat, un grup de atac la… Combinat. E vorba de Feraru Vasile, Dobre Antonel, Dobre Ştefanache, Răducan Costache, Holea Virgil, Radu Gabriel, Bineaţă Elvis, Şerban Mircea şi Dobre Marin.

Toţi au fost cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Doi dintre aceştia, Feraru Vasile şi  Răducan Costache, au fost deja trimişi în judecată zilele acestea prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Cum spuneam, în majoritate, aceştia aveau ceva state de serviciu în ale penalului. De data aceasta li s-a înfundat pe mâna agenţilor de la SC Security WBC SRL.

Aceştia, în dimineaţa de 9 noiembrie 2007, au făcut telefonic o sesizare la Biroul de Poliţie Platforma Industrială Galaţi prin care anunţau că în zona Uzinei Cocsochimice nr.2, la fabrica de fontă calupată au depistat deja nouă persoane care se înfruptau din calupurile de fontă. Pătrunseseră în incinta ArcelorMittal printr-o spărtură a gardului în seara zilei de 8 noiembrie 2007, în jurul orei 23,00, dar, între orele 3,00-4,00, cum spuneam, au fost… inoportunaţi de agenţii WBC.

Valoarea prejudiciului cauzat  Combinatului  calculat la acea dată,  era de  3.573, 13 lei şi  i-a adus în cele din urmă pe cei nouă în postura de a da seama în instanţă pentru furt calificat.

Dosarul acestei cauze n-a fost deloc uşor de instrumentat, dovadă fiind soluţionarea acestuia la aproape doi ani de zile de la comiterea  hold-upului nocturn.

Şapte din cei nouă, în afara celor doi trimişi în judecată, s-au ales cu amenzi administrative în valoare de 500 de lei.

Citit 833 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.