Şi procurorii vor protesta

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ultima forma a legii unice de salarizare a fost asimilată ca o bătaie de joc a Guvernului faţă  de Justiţie. În consecinţă, magistraţii – judecători mai întâi au trecut rapid la forme de protest cum ar fi regimul de lucru, deocamdată, doar redus.

Marţi, de la procurorul Marcel Codiţă, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi am aflat că şi procurorii, precum şi personalul auxiliar din sistem vor trece la forme de protest.

„Săptămâna aceasta ne-am întrunit de mai multe ori şi am ajuns la concluzia că, în zilele următoare, vom convoca adunarea generală pentru a stabili în acest cadru forma de protest pe care o vom adopta. De altfel, imediat după ce vom fi stabilit cum vom protesta, vom face un comunicat de presă. Oricum, procurorii de şedinţă de judecată sunt, prin forţa împrejurărilor şi nu numai, alături de judecători.”

Cu privire la prevederile legii unice de salarizare care a aprins fitilul bombei cu proteste, un alt procuror gălăţean ne-a declarat că eventuale diminuări ale salariului nici nu sunt legale şi că problema aceasta a fost pusă complet anapoda.

Citit 673 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.