O întreagă localitate este TERORIZATĂ de hoți
Foto: ”Viața liberă”, Marius Negri

O întreagă localitate este TERORIZATĂ de hoți
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Teroare fără margini în localitatea Corod, din judeţul Galaţi. Zeci de oameni se plâng că au fost tâlhăriţi în propriile case. Hoţii lovesc noaptea şi preferă, în special, casele în care locuiesc bătrâni singuri. Nici societăţile comerciale nu au scăpat, mai multe magazine din zonă fiind şi ele sparte.

Fenomenul durează de luni bune, dar, susţin localnicii, în ultimele două luni s-a intensificat. În doar câteva zile, cinci imobile au fost prădate de hoţi. Grav este faptul că oamenii nu sunt lăsaţi doar fără bani, ci sunt loviţi şi ameninţaţi cu cuţitul. De curând, o bătrână a ajuns la spital, cu piciorul şi o coastă rupte.

Toată lumea se teme

"Au intrat pe geam, pe care l-a lăsat deschis pentru aerisire, i-au întrerupt lumina, au intrat peste ea, au bătut-o, i-au rupt un picior şi o coastă. A doua zi au dus-o la spital. I-au luat vreo 400 de lei, banii de butelii, că femeia vinde butelii", ne-a povestit Viorel Sârghie, vecinul femeii tâlhărite.

Oamenii sunt terorizaţi şi le este frică să doarmă în propriile case, mai ales că hoţii lovesc şi de mai multe ori în acelaşi loc. „Ne este frică să dormim în casă. Am auzit că la o bătrână au furat prima dată 3.500 de lei şi după vreo două săptămâni au fost din nou. Femeia s-a pus în genunchi şi le-a spus că nu mai are bani. Le-a dat până la urmă 50 de lei, că i-au cerut măcar bani de ţigări”, ne-a povestit un localnic.

Acţionează la pont

Pe Cornelia Iftimie au „vizitat-o” hoţii chiar duminică noapte. Femeia nu a  reuşit nici să şteargă urmele lăsate de cei care i-au furat banii, nici să uite spaima pe care a tras-o, mai ales că i s-a pus cuţitul la gât. „Pe la 3,20, m-am trezit cu o persoană în casă, mi-a pus cuţitul la gât, m-a bătut, m-a pus cu faţa în jos, să îi dau banii. I-am dat banii, 250 de euro şi un milion de lei (vechi - n.r.). Era unul singur şi mi-a spus că mai era cineva afară. Mi-a spart uşa şi geamul. A plecat băiatul de două zile şi el a ştiut că mi-a lăsat bani”, povesteşte femeia, care se bucură că a scăpat doar cu atât.

Aceeaşi spaimă a trăit-o şi Ecaterina Costin, care, la cei 84 de ani ai săi, a ajuns să se teamă să stea singură în propria sa gospodărie. „Eu eram în casă, dar am ieşit ca să deschid uşa să mă uit afară, iar el era în dosul uşii. A venit după mine, mi-a închis uşile, mi-a pus palma pe gură, m-a bătut, m-a zgâriat pe faţă. Avea mănuşi în mâini, mască pe ochi. Eu voiam să aprind lumina, el o stingea. Mi-a luat 34 de milioane de lei (n.r. - 3.400 de lei). Tremur ca varga de atunci. Mi-am adus o fată să stea cu mine, că îmi e frică, sunt singură de patru ani, de când a murit soţul”, ne-a spus, cu lacrimi în ochi, Ecaterina Costin.

Autorităţile locale sunt depăşite

Deşi fenomenul datează de multă vreme, autorităţile locale nu au reuşit să facă nimic pentru a le veni în ajutor celor vulnerabili. Mai mult, viceprimarul din Corod recunoaşte că sunt depăşiţi de această situaţie şi aşteaptă ca poliţiştii să îi depisteze pe cei care terorizează o întreagă localitate.

„În ultima perioadă, au luat amploare spargerile şi furturile, din cauza situaţiei sociale create. Sunt foarte mulţi bătrâni singuri, foarte mulţi tineri sunt plecaţi. Bătrânii au rămas singuri şi sunt vulnerabili. Poliţia acţionează cât poate, rezultate până acum foarte puţine. Avem pază, la nivel de primărie, cu trei persoane, avem camere, care din păcate nu funcţionează chiar atât de bine. Patrule ar trebui, dar cu cine să le facem? Tinerii sunt plecaţi. Suntem depăşiţi de situaţia asta”, ne-a declarat Cornel Maţgras, viceprimarul din Corod.

Poliţia are un cerc de suspecţi

Toţi localnicii din Corod aşteaptă ca poliţiştii să le dea de urmă celor care i-au terorizat în ultimele luni. „Nu a fost prins niciun hoţ, să spui că a prins pe unul care a ameninţat, a luat banii. Situaţia este cunoscută la poliţie. Ultima dată a fost patrulă de poliţie pe străzi până la ora 4.00, iar la ora 4,30 au dat spargerea”, ne-a explicat viceprimarul Corodului.

Cei care au fost tâlhăriţi până acum susţin că hoţii poartă cagulă şi mănuşi, dar există imagini de pe camerele de supraveghere de la diferite societăţi, imagini care ar putea fi de ajutor în prinderea lor. „În urma sesizărilor primite, poliţiştii au demarat deja cercetările şi în cauză a fost întocmit un cerc de suspecţi”, ne-a declarat cms. şef Cristina Tatulici - IPJ Galaţi.

Până când hoţii vor fi prinşi, corodenii se tem să mai doarmă în propriile case, iar plângerile nu mai contenesc să apară.

Citit 8984 ori Ultima modificare Joi, 31 August 2017 11:44

5 comentarii

 • postat de zisu
  Miercuri, 30 August 2017 18:36
  zi-o pe aia dreapta...o intreaga Tara este terorizata de hoti...ne tot fura din salarii si pensii, ne fura resursele...sperantele, viitorul...
  culmea, pe unii ii stim prea bine dar suntem depasiti de situatie.

  astia mici -de localitate- se inspira de la aia mari si aplica in teritoriu cu fortele lor.


  ingrijorator e ca se intampla pe timp de liniste si pace, cand economia "duduie"...
  ...ne-ar feri Dumnezeu de vremuri tulburi...
  0
  9
  Raportează
 • postat de Rogoza Daniel
  Miercuri, 30 August 2017 15:49
  Mai peste tot in sate politistii sunt corupti sau dezinteresati ......la OANCEA bunicului meu i sa furat calul ., lem.ele si alte acareturi din curte si toate fara nici un rezultat din partea militiei. ....... De fapt Militia era mult mai buna....
  0
  10
  Raportează
 • postat de ariciul
  Miercuri, 30 August 2017 09:07
  1.hotii nu stau la vedere.2. Actionand la pont,nu intra pe poarta ,si terenul deja e studiat .3.Stiu la ce ora sa intre cand batranii dorm si cainele nu aude nici el.4.sunt siguri ca orice batran au adunate totate cele necesare pentru inmormantari pomeni ,precum si bani albi de zile negre.deasemeni politia Romana este incapabila,daca nu banuiesti pa cineva,ori nu te duci la ei cu hotul de gat.....Dar chiar si asa... nu sa rezolva nimic.....e naspa rau,ba chiar m-am gandit ca in cazul nostru ,probanil au impartit banii cu talharii.jumi-juma.
  2
  29
  Raportează
 • postat de George
  Miercuri, 30 August 2017 08:55
  In urma unor astfel de evenimente iti dai seama cat de competenta e politia. Si eram aproape sigur ca o sa lanseze un comunicat sterp cum ca au un cerc de suspecti si intreprind toate masurile pentru prinderea infractorilor. Mai urmeaza ca talharii sa omoare pe cineva. Am mai vazut un caz aseara la tv in care o doamna careia i se furase scuterul facea pe detectiva, a ajuns chiar sa obtina imagini cu hotul iar politia de 3 ani investiga cazul fara rezultate. Tot asa aveau un cerc de suspecti si utilizau cele mai complexe metode de investigare. Pe de alta parte, daca actionezi individual si prinzi hotul risti sa ajungi la puscarie. In comuna primitiva stiai ca nu are cine sa te apere si te aparai singur, acum nu te apara nimeni dar nici tu nu poti sa te aperi ca ajungi la bulau.
  0
  32
  Raportează
 • postat de :)))
  Miercuri, 30 August 2017 03:39
  ,,Autorităţile locale sunt depăşite''
  ,,Poliţia are un cerc de suspecţi''
  ...
  AUTORITATILE NU DAU DOI BANI PE SITUATIA ASTA SI POLITIA NU ARE NICIUN CERC DE SUSPECTI !

  Daca ar fi fost vorba despre un ,,sat'' precum ...HONG KONG, o localitate cu 7 milioane de oameni, vorbele astea ar mai fi avut un sens si am fi putut sa le dam crezare dar, atunci cand vorbim despre ... COROD, o localitate cu 7 mii de oameni care ... SE CUNOSC CU TOTII INTRE EI DINTOTDEAUNA ... nu cred ca exista cineva care sa creada niste prostii precum ca ... POLITIA ESTE DEPASITA DE SITUATIE !!!
  0
  32
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.