Cu un prejudiciu de peste 700.000 de lei, contrabandişti trimişi în judecată

Cu un prejudiciu de peste 700.000 de lei, contrabandişti trimişi în judecată
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au dispus trimiterea în judecată a şapte persoane, într-un dosar de contrabandă. Astfel, Gheorghe Prodan, acuzat de complicitate la contrabandă, Dumitru Micu, Gabriel Micu, Dumitru Carabeţ, Constantin Fridjoi, Laurenţiu Cociu şi Bogdan Cociu, acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de contrabandă, vor ajunge în faţa magistraţilor de la Judecătoria Galaţi, pentru a da socoteală pentru faptele lor.

În rechizitoriului întocmit de procurori, se arată că Gheorghe Prodan a pus la dispoziţia inculpaţilor Micu Dumitru, Micu Gabriel, precum şi altor trei persoane rămase neidentificate, nava BM Buciumeni pentru transportul a 156.320 de pachete cu ţigări de contrabandă, provenind din Republica Moldova şi Ucraina. De asemenea, Prodan a asigurat paza pe apă şi pe uscat a bunurilor provenind din contrabandă. În activitatea infracţională astfel desfăşurată, au fost cooptaţi inculpaţii Dumitru Carabeţ, Constantin Fridjoi, Vicenţiu Matei, Laurenţiu Cociu şi Bogdan Cociu, aceştia reuşind, până la intervenţia organelor judiciare, relocarea a 38.320 de pachete de ţigări.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat în prezenta cauză este de 704.487 de lei, sumă cu care Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi s-a constituit parte civilă.

Citit 3656 ori Ultima modificare Marți, 17 Octombrie 2017 01:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.