Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Apelurile la numerele de urgenţă pot face diferenţa între viaţă şi moarte, dar numai dacă victima/apelantul poate comunica informaţii clare salvatorilor, stabilind natura pericolului şi locaţia exactă unde trebuie intervenit. La ambele întrebări, un smartphone obişnuit poate da un răspuns automat deosebit de util, conţinând coordonatele exacte şi indicii esenţiale cum ar fi viteza de deplasare şi semnalmentele unui impact violent. Pe baza acestor date, echipele de urgenţă pot stabili dacă este vorba de un accident de circulaţie cu victime, sau de altă natură, chiar dacă victima este încolţită de agresor şi incapabilă să vorbească. În primă fază, pentru telefoanele din seria Pixel şi unele modele echipate cu versiuni recente de Android, Google va introduce o nouă funcţie pentru solicitarea serviciilor de urgenţă (salvare-poliţie-pompieri), asigurând alertarea automată fără nevoia unei conversaţii. Activarea listei de acces la serviciile de urgenţă se va face printr-o comandă rapidă uşor de iniţiat. La selectarea uneia dintre opţiunile disponibile, telefonul va comunica operatorului serviciilor de urgenţă numele şi locaţia apelantului, clarificând imposibilitatea acestuia de a vorbi personal. Proprietarul telefonului poate alege să vorbească direct cu operatorul serviciului de urgenţă, însă posibilitatea iniţierii unei misiuni de salvare nu mai este condiţionată de acest efort, datele esenţiale pentru localizarea sa fiind comunicate chiar şi fără disponibilitatea unei conexiuni la internet.

Din păcate, funcţionalitatea extinsă pentru alertarea serviciilor de urgenţă este introdusă mai întâi în Statele Unite şi doar pentru posesorii de telefoane din seria Google Pixel, putând dura multă vreme până ce suportul va fi adăugat la scară largă tuturor dispozitivelor cu sistem Android.

Sursa: go4it.ro

Citit 911 ori Ultima modificare Luni, 05 August 2019 19:32

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro