Singapore testează roboți pentru patrularea pe străzi

Singapore testează roboți pentru patrularea pe străzi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Singapore testează noi roboţi care patrulează pe străzi şi care îi atenţionează pe locuitori în legătură cu "comportamente sociale indezirabile", ceea ce stârneşte tot mai multe îngrijorări în legătură cu respectarea vieţii private în acest oraş-stat din Asia de Sud-Est, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Această nouă armă se adaugă unei panoplii deja bine formate de tehnologii de supraveghere. Insula Singapore dispune de un mare număr de camere de supraveghere şi de stâlpi de iluminat echipaţi cu dispozitive de recunoaştere facială, ceea ce le permite autorităţilor să urmărească deplasările locuitorilor. Guvernul promovează de mult timp ideea unei ”smart nation” (”naţiune inteligentă”) hiper-eficiente şi de ultimă generaţie din punct de vedere tehnologic.

Activiştii susţin însă că dreptul la viaţă privată este astfel sacrificat şi că locuitorii nu au un control suficient asupra utilizării datelor personale.

Singapore a fost deseori criticat pentru reprimarea libertăţilor civile, iar populaţia este obişnuită cu multiple controale, însă există semne privind o îngrijorare tot mai mare în privinţa tehnologiilor intruzive. Roboţii de patrulare pe roţi, cea mai nouă inovaţie din Singapore, sunt dotaţi cu şapte camere care detectează "comportamente sociale indezirabile" şi le transmit avertismente contravenienţilor.

Citit 2046 ori Ultima modificare Joi, 07 Octombrie 2021 13:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.