Xiaomi lansează MIX Fold 2

Xiaomi lansează MIX Fold 2
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Xiaomi pare că este în ofensivă pe piața de smartphone-uri cu ecran pliabil, noul Xiaomi MIX Fold 2 având ținta în direcția publicului interesat în special de noul Galaxy Z Fold4 de la Samsung. Acesta nu este doar un model comparabil în performanță brută, însă vine cu un corp mai compact, cu o baterie mai mare, cu încărcare mai rapidă și chiar și cu un preț mai mic.

Noul MIX Fold 2 de la Xiaomi este foarte similar cu ceea ce vedem la Samsung Galaxy Z Fold4, folosind multe dintre aceleași tehnologii. Există însă diferențe semnificative la capitolul dimensiuni, Xiaomi încercând să aducă acest model mai aproape de un smartphone „obișnuit”, scrie androidauthority.com, potrivit go4it.ro.

Astfel, la exterior, ecranul de 6,56 inchi este de dimensiuni mai „normale”, iar formatul de ecran 21:9 nu este atât de ciudat precum cel de pe modelul Samsung, care este și mai mic, și mai îngust. Acest panel este de tip OLED și afișează imagini la 120 de Hz, însă nu beneficiază de tehnologie LTPO. Se laudă însă cu sticla Gorilla Glass Victus, care este cu o generație în urma modelului Victus+ de pe Fold.

Ecranul pliabil este, de asemenea, mai mare, cu diagonală de 8,02 inchi și rezoluție 2.160 x 1.914 pixeli. Acesta este însă bazat pe un panel OLED la 120 Hz de tip LTPO 2.0, care permite reducerea frecvenței în timp real. Ambele ecrane au luminozitate de 1.000 de nits și sunt compatibile cu Dolby Vision pentru conținut HDR.

Configurația internă este construită în jurul unui chipset Snapdragon 8+ Gen 1, cu 12 GB memorie RAM și până la 512 GB stocare. Bateria de 4.500 mAh oferă încărcare rapidă la 67W, putând fi alimentată complet în mai puțin de 40 de minute, conform Xiaomi.

Telefonul va fi lansat, desigur, în China. Acesta pornește de la un preț de 8.999 yuan, adică 1.300 euro, pentru varianta cu 256 GB. Telefonul ajunge în magazinele din China pe 16 august, însă nu au fost anunțate planuri pentru o lansare internațională. Din păcate, există posibilitatea ca Xiaomi MIX Fold 2 să rămână doar în China, așa cum s-a întâmplat și cu modelul MIX Fold original, de anul trecut.

Citit 2081 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 August 2022 02:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.