Tesla se pregătește de lansarea unui robot umanoid

Tesla se pregătește de lansarea unui robot umanoid
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Directorul executiv de la Tesla, Elon Musk, a dat vina pe dependența excesivă de roboții folosiți în fabrici pentru "iadul de producție" prin care a trecut compania producătoare de mașini electrice acum patru ani, spunând că oamenii sunt mai buni pentru anumite locuri de muncă, relatează Reuters, potrivit adevarul.ro.

Cu toate acestea, compania americană are acum planuri ambițioase de a utiliza mii de roboți umanoizi, cunoscuți sub numele de Tesla Bot sau Optimus, în fabricile sale, extinzând în cele din urmă numărul la milioane, în întreaga lume.

Tesla organizează tot mai multe ședințe despre roboți, potrivit unei surse interne.

Musk a spus, în timpul unui eveniment TED Talk, că, pe termen lung se prevede ca roboții să poată fi folosiți în case, pentru a pregăti cina, a tunde iarba, a îngriji persoanele vârstnice, și chiar în rol de "prieten" sau partener sexual "catgirl" (fată-pisică).

Pentru Tesla, afacerea cu roboți ar putea să aducă mai multe profituri decât vânzarea de mașini, potrivit lui Musk, care promovează o viziune de viitor pentru companie, planuri care depășesc cu mult fabricarea de vehicule electrice autonome.

Pe 30 septembrie, de "Ziua AI", Tesla va prezenta un prototip al proiectului Optimus, aluzie la liderul puternic și binevoitor al Autoboților din seria de filme Transformers. Producția acestora  ar putea începe anul viitor, a anunțat Musk.

Citit 1639 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 Octombrie 2022 21:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.