Samsung, în pragul unui nou „scandal”

Samsung, în pragul unui nou „scandal”
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

La șase ani distanță de scandalul Galaxy Note7, care a fost singurul model al companiei retras complet de pe piață în urma problemelor de design interior care au dus la explozii, Samsung se confruntă acum cu altă problemă, legată tot de baterii. Se pare că telefoanele sale sunt echipate cu baterii mai slab fabricate decât cele ale altor branduri, acestea fiind predispuse să se umfle după doar câțiva ani în cazul în care nu sunt utilizate, iar uneori chiar și în utilizare. YouTuber-ul MrWhosTheBoss a realizat un clip în care vorbește despre această problemă, acesta întâlnind baterii umflate chiar și pe telefoane noi, precum Galaxy S20 FE și Galaxy Z Fold2.

Se pare că Samsung are o problemă de construcție a bateriilor din toate telefoanele sale, chimicalele de la interior fiind nepotrivite pentru a rezista mult în timp. Chiar dacă bateriile sunt garantate pentru a funcționa fără probleme timp de cinci ani, acestea „expiră” chiar și mai repede, în doi sau trei ani. Modele precum Galaxy S8 sau Galaxy S10 sunt acum destul de vechi pentru a nu ne aștepta la anumite probleme, mai ales după perioade lungi de neutilizare, dar în cazul telefoanelor lansate în ultimii doi ani nu prea există scuze.

Arun Rupesh Maini, cel din spatele canalului MrWhoseTheBoss, a contactat și alți YouTuberi, precum MKBHD și JerryRigEverything, pentru a verifica cu ei dacă telefoanele lor Samsung mai vechi au probleme similare și a realizat că, într-adevăr, și unitățile lor au baterii umflate. Ciudat este, însă, faptul că doar telefoanele Samsung se umflă, nu și celelalte din „colecții”, precum iPhone-uri vechi sau modele de la OnePlus de acum mai mulți ani.

Momentan, Samsung nu a oferit declarații publice referitoare la această situație, însă pare că se „coace” un nou scandal legat de bateriile telefoanelor companiei. Din fericire, aceste telefoane nu par să fie în pericol de explozie.

Citit 3017 ori Ultima modificare Joi, 06 Octombrie 2022 15:11

2 comentarii

 • postat de Catalin
  Joi, 06 Octombrie 2022 20:32
  109.166.129.***
  După Note 8 am 10 plus dual sim de când a apărut. Urmează să-i schimb bateria deja comandată. Cel mai bun telefon ever. Probabil se mai și amplifica anumite slăbiciuni existente ale brandului ținând cont că anumite chinezării gen Opo sau Huawei încearcă cu disperare să acapareze piața și automat, accesul la date sensibile.
  1
  2
  Raportează
 • postat de Presupun, bănuiesc...
  Joi, 06 Octombrie 2022 17:03
  109.166.129.***
  Cum Samsung din Coreea de Sud sunt în concurență cu chinezii, mai ales pe telefoane mobile și bateriile telefoanelor Samsung, sunt fabricate în China, că-i mai ieftin, posibil chinezii să livreze baterii mai slabe pentru telefoanele Samsung, pentru a elimina concurența de pe piața telefoanelor, concurența fiind foarte acerbă pe piața mondială a telefoanelor. Bateriile fabricate în Coreea de Sud, nu fac nazuri și nici cele fabricate în Vietnam. În general, bateriile originale din Coreea de Sud și Japonia, sunt de bună calitate, au o tehnologie de fabricație de înaltă calitate și chiar cele fabricate în Vietnam, sunt de bună calitate.....chinezii cam păcălesc pe baterii fabricate, întrând la ,,consumabile'', deci, aruncă și schimbă telefonul, clientul fiind dezamăgit. Concluzie, Samsung este de vină, nu bateria fabricată în China.
  1
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.