Samsung lucrează la un laptop pliabil

Samsung lucrează la un laptop pliabil
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Samsung este cel mai mare producător de dispozitive pliabile, însă până acum s-a limitat exclusiv la smartphone-uri, pe format Fold şi Flip. Se pare însă că expansiunea altor branduri în zona de laptopuri pliabile forţează acum compania sud-coreeană să ofere un răspuns. În 2023, Samsung ar putea astfel lansa un laptop cu ecran pliabil de 17 inchi, similar cu Zenbook Fold de la ASUS.Conform The Elec, citat de go4it.ro, Samsung lucrează în prezent la cel mai mare dispozitiv cu ecran pliabil din portofoliul său.

Dacă în trecut telefoanele pliabile integrau ecrane până pe la 7,6 inchi, noul dispozitiv va fi echipat cu un ecran imens, de 17,3 inchi, care va putea fi folosit în mai multe moduri. Aşa cum am văzut deja pe ASUS Zenbook 17 Fold, noul dispozitiv Samsung va putea fi deschis complet, pentru a oferi un ecran imens de 17 inchi, sau va putea fi folosit doar pe jumătate, asemenea unui laptop de 13 inchi, alături de o tastatură.

Se pare că Samsung pregătea lansarea acestui produs pentru 2022, însă, din motive necunoscute, acesta a fost împins către anul următor. Între timp, însă, au apărut deja modele similare, echipate cu ecrane pliabile, de la concurenţă. Atât Lenovo Thinkpad 1 Fold, cât şi Zenbook Fold folosesc ecrane pliabile de la compania chineză BOE, sugerând că Samsung s-a confruntat cu probleme de producţie. ASUS este deja partener Samsung pentru ecrane OLED pe laptopuri, deci ne aşteptam ca producătorul taiwanez să apeleze tot la Samsung pentru cele pliabile

Citit 2331 ori Ultima modificare Vineri, 23 Decembrie 2022 14:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.