Twitter a interzis, fără explicaţii, conturile mai multor jurnalişti

Twitter a interzis, fără explicaţii, conturile mai multor jurnalişti
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Platforma Twitter a interzis, recent, fără explicaţii, conturile mai multor jurnalişti care scriu despre industria tehnologiei, conform CNN, transmite news.ro. Conturile aparţinând lui Donie O’Sullivan de la CNN, Ryan Mac de la New York Times şi Drew Harwell de la Washington Post şi ale altor câtorva jurnalişti de tehnologie au fost suspendate brusc. „Elon spune că este un campion al libertăţii de exprimare şi blochează jurnaliştii pentru că îşi exercită libertatea de exprimare. Cred că asta pune sub semnul întrebării angajamentul său”, a declarat Harwell, pentru CNN.

Contul jurnalistului independent progresist Aaron Rupar a fost, de asemenea, interzis. Rupar a declarat pentru CNN că nu a primit nicio comunicare de la Twitter despre interdicţie. „Nimic”, a spus el într-un apel telefonic.

CNN i-a contactat pe Musk şi Twitter pentru comentarii. Suspendările vin după ce Twitter a închis, joia trecută, un cont aparţinând lui Mastodon. Contul Mastodon a postat pe Twitter, la începutul zilei de 15 decembrie, că oamenii ar putea urmări ElonJet, contul care urmăreşte avionul privat al lui Musk, pe platforma sa, după ce miliardarul a interzis ElonJet de pe Twitter, miercuri, 14 decembrie.

Acest tweet este probabil ceea ce a încălcat regulile Twitter. În încercarea sa de a scăpa de ElonJet, Musk a introdus noi politici care interzic conturile care urmăresc live locaţiile în care se află oamenii.

De asemenea, Musk a blocat orice cont de la conectarea la astfel de informaţii, aşa cum a făcut Mastodon prin conectarea la contul de pe platforma sa. Câţiva dintre jurnaliştii ale căror conturi au fost suspendate au scris despre interzicerea contului Mastodon şi au subliniat ironia faptului că Musk şi-a propus să promoveze tocmai libertatea de exprimare pe platformă.

Citit 1258 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Decembrie 2022 00:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.