Windows 7 şi Windows 8.1 nu mai primesc suport tehnic

Windows 7 şi Windows 8.1 nu mai primesc suport tehnic
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Începând cu data de 10 ianuarie 2023, Microsoft a retras în mod oficial suportul acordat versiunilor Windows 7 şi Windows 8.1, însemnând că PC-urile încă echipate cu aceste versiuni de OS nu mai primesc actualizări esenţiale de securitate, rămânând complet vulnerabile în faţa oricăror probleme descoperite după această dată, potrivit go4it.ro.

Suplimentar, mai multe aplicaţii şi servicii foarte populare au rămas fără suport pentru versiunile Windows abandonate de Microsoft. Astfel, Google a anunţat încă din luna octombrie 2022 că versiunea Chrome 109 va fi ultima lansată şi în ediţie pentru Windows 7 şi 8.1. La fel se întâmplă şi cu browserul Edge, care nu va primi noi actualizări pe partea de funcţionalitate sau de securitate.

Vestea bună este că utilizatorii celor două versiuni de OS nu sunt abandonaţi de Microsoft, PC-urile echipate cu chei de licenţă valide fiind eligibile pentru upgrade gratuit la Windows 10, dacă pot trece de „proba“ testelor de compatibilitate.

Potrivit listei oficiale cu cerinţe de sistem, PC-urile eligibile pentru instalarea Windows 10 trebuie să dispună de cel puţin 1 GB memorie RAM, 16 GB stocare internă, procesor la 1 GHz şi măcar drivere compatibile DirectX 9 pentru placa video (dedicată sau integrată). În practică, dacă încă eşti „mândrul“ proprietar al unui PC atât de vechi, experienţa de utilizator Windows 10 va fi una cel puţin frustrantă, cu atât mai mult dacă plănuieşti să instalezi şi alte aplicaţii decât cele care vin preinstalate cu sistemul de operare.

Citit 1048 ori Ultima modificare Vineri, 13 Ianuarie 2023 13:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.