Inteligenţa artificială intră într-o nouă eră

Inteligenţa artificială intră într-o nouă eră
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inteligenţa artificială atinge noi şi noi recorduri. Cel mai recent, a venit timpul pentru GPT-4, motorul care îl face pe ChatGPT să treacă examenul de admitere în barou, să ia bacalaureatul şi să ia orice examen cu notă maximă.

Sam Altman, CEO-ul companiei OpenAI, care se află în spatele platformei de inteligenţă artificială ChatGPT, a anunţat lansarea lui GPT-4, o tehnologie menită să îmbunătăţească platforma. Potrivit lui Altman, datorită lui GPT-4, inteligenţa artificială din spate este acum capabilă să treacă examenul de barou şi bacalaureatul, scrie Business Insider, citat de Mediafax.

GPT-4 a reuşit chiar să obţină nota 10 la mai multe simulări de examen de bacalaureat şi a trecut cu brio de un examen „simulat“ de barou, obţinând un punctaj care l-a propulsat în topul celor mai bune performanţe.

ChatGPT a fost alimentat anterior de GPT-3.5. Acum, cei care plătesc abonamentul ChatGPT Plus de la OpenAI pot încerca chatbotul dotat cu noua tehnologie, deşi încă există o listă de aşteptare pentru GPT-4 API.

Noul model s-a lansat după succesul galopant al ChatGPT, care a determinat OpenAI să lanseze abonamentul ChatGPT Plus şi a convins alte companii de tehnologie, inclusiv Microsoft şi Salesforce, să lucreze împreună la proiecte cu OpenAI pentru a dezvolta chatbots şi alte tehnologii bazate pe inteligenţă artificială.

OpenAI a numit GPT-4 cea mai „avansată“ tehnologie de inteligenţă artificială a sa, afirmând totodată că ea este capabilă să desfăşoare un model de învăţare complex „care a fost creat folosind feedback uman“ şi care este un upgrade pentru versiunile anterioare.

Modelul său actual este mai puternic decât GPT-3.5, a precizat OpenAI, pe site-ul său. Acesta poate face lucruri precum să înţeleagă şi să vorbească despre imagini şi să creeze de opt ori mai mult text decât popularul său predecesor, potrivit unui videoclip de pe site-ul OpenAI, care a spus, de asemenea, că ar putea fi folosit ca instrument de predare pentru studenţi.

„Datorită îmbunătăţirii pe care am adus-o, utilizatorii se pot bucura de o interacţiune infinită şi pot învăţa despre subiecte complexe“, a declarat Mira Murati, Chief of Tehnology în cadrul OpenAI.

Citit 1181 ori Ultima modificare Duminică, 26 Martie 2023 07:38

1 comentariu

  • postat de Octavian
    Miercuri, 29 Martie 2023 08:16
    5.13.176.***
    O mare vrajeala!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.