Mai multe jocuri vechi rămân fără suport online

Mai multe jocuri vechi rămân fără suport online
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În ultimul an, mai multe companii au anunţat că nu mai doresc să aloce resurse pentru întreţinerea unor jocuri video vechi de mai bine de zece ani, în cazul cărora nici nu reuşesc să le mai menţină compatibile cu noile sisteme de operare şi hardware. De asemenea, companiile respective intenţionează să se concentreze pe dezvoltarea de noi jocuri şi servicii online, iar, în cazul jocurilor vechi, dar care au foarte mulţi fani, să dezvolte o versiune refăcută (remastered/remake) pentru a le vinde din nou pe piaţă, la preţ întreg sau la jumătate.

Anul trecut, Ubisoft a anunţat că închide serviciile online pentru 15 jocuri, pe data de 1 septembrie 2022, transmitea IGN, potrivit Mediafax. „World in Conflict” a fost de asemenea retras de ceva timp din magazinele Ubisoft şi mai poate fi găsit doar pe GOG.  

Recent, Electronic Arts a anunţat că va retrage suportul online pentru modul multiplayer a trei jocuri din seria „Battlefield”. Acestea vor fi retrase din vânzare pe 28 aprilie 2023, iar din 8 decembrie 2023, serverele multiplayer vor fi închise definitiv, anunţă site-ul oficial al EA. 

„Pe măsură ce ne apropiem de 15 ani de la lansarea «Battlefield 1943» (lansat în 2009) şi «Bad Company 1 & 2» (lansate în 2008 şi în 2010), anunţăm că aventura lor se apropie de sfârşit. Începând cu 28 aprilie 2023, «Battlefield 1943» şi «Battlefield: Bad Company 1 & 2» vor fi eliminate din magazinele digitale. Va urma apoi retragerea serviciilor online pentru aceste titluri, care va avea loc pe 8 decembrie 2023. La «Bad Company 1 & 2»,  puteţi continua să  jucaţi modurile off­line, respectiv, campania single-player“, a anunţat compania. 

Fanii s-au declarat nemulţumiţi de decizia luată de Electronic Arts, potrivit comentariilor postate pe IGN. Mulţi dintre ei se plâng că au plătit 50-60 euro pentru aceste jocuri la vremea respectivă, sperând că se vor bucura pentru tot restul vieţii de ele. Unii dintre ei susţin că se aşteptau demult ca EA să dezvolte „Battlefield Bad Company 3”, pentru a continua povestea din primele două jocuri. Dar producătorii s-au axat din 2011 pe seria principală „Battlefield”, unde au adus îmbunătăţiri semnificative în modul multiplayer. 

Încă din 2022, jocuri vechi ca „Red Alert 3” din seria Command & Conquer nu mai pot fi jucate în modul multiplayer din cauză că serverele au fost închise de anul trecut.

În 2020, Rockstar a decis să închidă definitiv serverele la „Grand Theft Auto IV”, mai ales după succesul de care se bucură „Grand Theft Auto V Online”. 

Jucătorii nostalgici recurg la metode ilegale (precum servere piratate) ca să menţină în viaţă comunităţile de fani ai modurilor multiplayer din jocurile mai vechi ce nu au mai primit suport online oficial din partea producătorilor.

Citit 2922 ori Ultima modificare Vineri, 31 Martie 2023 18:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.