Action Button pe iPhone 15 face furori. Ce va înlocui și cu ce vine nou acesta

Action Button pe iPhone 15 face furori. Ce va înlocui și cu ce vine nou acesta
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În 2023, Apple se pregătește să aducă o schimbare majoră pentru utilizatorii săi cu lansarea iPhone 15, înlocuind componenta hardware apreciată a sliderului pentru modul silențios cu un nou "Action Button". Această modificare a fost confirmată de versiunea beta de iOS 17, unde entuziaștii de tehnologie care au analizat codul sursă au descoperit referințe la noul buton și funcțiile programabile asociate acestuia.

Noul "Action Button" va fi amplasat în aceeași locație cu sliderul anterior, în partea stângă a telefonului, deasupra butoanelor de volum. Însă, spre deosebire de slider, noul buton va avea o activare standard și nu va mai avea mai multe poziții, ca pe telefoanele OnePlus, de exemplu. Una dintre caracteristicile-cheie ale noului buton este nivelul de personalizare pe care îl oferă utilizatorilor. Conform informațiilor descoperite în codul sursă, vor exista nouă funcții programabile pe care utilizatorii le pot atașa acestui buton, fiecare cu propriile particularități.

Printre funcțiile accesibile pe "Action Button" se numără: Accesibilitate: Permit utilizatorilor să acceseze diverse funcții de accesibilitate, cum ar fi VoiceOver, Zoom și AssistiveTouch.

Comenzi rapide: Permite utilizatorilor să ruleze orice comandă rapidă pe care au creat-o sau descărcat-o din aplicația "Comenzi rapide". Aceste comenzi rapide pot include trimiterea unui mesaj, rularea unei liste de redare sau controlul dispozitivelor inteligente pentru casă.

Mod silențios: Utilizatorii vor putea activa sau dezactiva modul silențios, asemănător cu funcționalitatea sliderului de pe modelele actuale de iPhone.

Camera: Butonul va permite probabil lansarea aplicației Camera și capturarea unei fotografii sau înregistrarea unui videoclip cu o singură apăsare.

Lanterna: Utilizatorii vor putea aprinde sau stinge lanterna dispozitivului cu ajutorul acestui buton.

Focus: Utilizatorii vor avea opțiunea de a activa sau dezactiva modul Focus.

Lupă: Butonul va activa aplicația Lupă, transformând camera iPhone-ului într-o lupă pentru a mări textul mic sau obiectele.

Traducere: Cu ajutorul butonului, utilizatorii vor putea lansa aplicația Traducere și începe o conversație sau traducere de text.

Memo-uri vocale: Butonul va permite începerea sau oprirea înregistrării unui memo vocal cu aplicația dedicată.

Citit 1805 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 August 2023 15:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.