Google şi-a modificat logoul pentru a-i aduce un omagiu lui Art Clokey

Google şi-a modificat logoul pentru a-i aduce un omagiu lui Art Clokey
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Google şi-a modificat, miercuri, logoul de pe pagina principală pentru a marca împlinirea a 90 de ani de la naşterea lui Art Clokey, cel care a dat viaţă mai multor personaje animate create din argilă şi lut.

Noul logo al Google este alcătuit dintr-un cub de lemn pe care este inscripţionată litera "G", alături de care stau cinci bile colorate din plastilină, care, la atingerea cursorului, iau forma unora dintre personajele de lut create de Art Clokey.

Art Clokey s-a născut la 12 octombrie 1921, la Detroit, numele său adevărat fiind Arthur C. Farrington. La vârsta de 12 ani, a fost adoptat de Iosif Clokey, care şi-a pus amprenta asupra talentului lui Art.

Pasiunea pentru geologie, istorie şi săpături arheologice l-au făcut pe Art Clokey să creeze, în 1955, "Gumbasia", primul său film, care era o parodie după lungmetrajul "Fantasia", realizat de Disney. Pornind de la ideea acestui film, în care diferite forme făcute din argilă prind viaţă, Clokey a creat personajul Gumby, care s-a bucurat de un mare succes în Statele Unite ale Americii şi în întreaga lume.

Art Clokey a decedat pe 8 ianuarie 2010.

Google îşi modifică frecvent logourile pentru a omagia diferite personalităţi ale culturii universale sau pentru a marca evenimente speciale din întreaga lume.

Citit 2292 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Octombrie 2011 11:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.