Cum distrug luminiţele de Crăciun semnalul de la Wi-Fi

Cum distrug luminiţele de Crăciun semnalul de la Wi-Fi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Luminiţele de Crăciun au menirea de a aduce spiritul sărbătorilor de iarnă în casele noastre, dar unii electricieni britanici au observat că acestea au şi un efect advers despre care nu s-a ştiut: ele creează obstacole pentru semnalul Wi-Fi.

Aparent, cablurile de la luminiţe au efect asupra undelor radio din casă, care la rândul lor ar putea deruta semnalele de la router. Luminile festive nu sunt unicele instalaţii electrice care pot provoca perturbări, acelaşi lucru este valabil şi pentru cuptoarele cu microunde, dispozitivele Bluetooth mai vechi, monitoarele pentru copii şi telefoanele fără fir. Toate au obţinut o menţiune de la Cisco, încă în 2007, care explică interferenţele lor cu Wi-Fi.

The Irish Times a raportat o problemă similară în 2014, anunţând că luminile intermitente sunt deosebit de rele pentru interferenţe.

Ofcom, o agenţie similară cu Comisia Federală de Comunicaţii, a anunţat că luminiţele de Crăciun sunt unul dintre multele dispozitive electronice care pot împiedica configuraţiile conexiunii la internet. Agenţia a lansat o aplicaţie pentru a verifica imixtiunea luminiţelor în buna-funcţionare a wireless-ului. Aplicaţia este, din păcate, disponibilă doar în Marea Britanie.

Asta nu înseamnă că trebuie să renunţăm la ele, luminiţele nu vor prăbuşi complet reţeaua. Ofcom atenţioneză că mai multe dispozitive conectate la aceeaşi priză cu routerul de la Wi-Fi ar putea contribui la încetinirea internetului. Iar pentru a preveni problemele de reţea, încercaţi să conectaţi cât mai departe de routerul Wi-Fi luminiţele dumneavoastră de Crăciun.

Sursa: descopera.ro. Foto: sibiu100.ro

Citit 4549 ori Ultima modificare Joi, 10 Decembrie 2015 15:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.