S-a lansat portalul No More Ransom, pe care utilizatorii afectaţi de ATACURI RANSOMWARE pot găsi chei de decriptare

S-a lansat portalul No More Ransom, pe care utilizatorii afectaţi de ATACURI RANSOMWARE pot găsi chei de decriptare
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Poliţia din Olanda, Europol, Intel Security şi Kaspersky Lab au lansat proiectul No More Ransom, la care colaborează instituţii de aplicare a legii şi sectorul privat, pentru a combate fenomenul ransomware, a relatat go4it.ro.

Pe portal, utilizatorii vor găsi informaţii despre programele de tip ransomware şi sfaturi pentru a nu deveni victimele acestora. No More Ransom este o platformă care include peste 160.000 de chei de decriptare.

Ransomware-ul este un tip de programe malware care blochează computerele victimelor sau le criptează datele, solicitând plata unei răscumpărări, ca să poată recăpăta controlul asupra dispozitivului sau fişierelor afectate.

Fenomenul ransomware este una dintre cele mai mari ameninţări pentru instituţiile de aplicare a legii din Uniunea Europeană: aproape două treimi dintre statele membre UE derulează investigaţii asupra acestei forme de atac malware. Chiar dacă ţinta este reprezentată, cel mai adesea, de dispozitivele utilizatorilor individuali, reţelele companiilor - şi uneori cele guvernamen[...]

CLICK AICI pentru a ajunge pe platforma No More Ransom

Citit 4121 ori Ultima modificare Miercuri, 03 August 2016 14:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.