Sfaturi pentru mama-soacră

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Soacră, soacră, poamă acră/ De te-ai coace-un an şi-o vară, tot eşti acră şi amară”... Fie că sunteţi gineri sau nurori, aveţi curajul să spuneţi că nu-i aşa?

La adăpostul anonimatului, i-am provocat pe tinerii căsătoriţi să participe la un sondaj de opinie. Ce sfaturi au pentru mama-soacră? Iată ce răspunsuri am primit:

-    „Să-şi vadă de treaba ei! Atât am să-i spun”.

-    „Să nu facă schimbări în casa mea!”

-    „Să nu-şi bage nasul unde nu-i fierbe oala. Să respecte distanţa de siguranţă, ca la câini. Să nu se bage în familia copilului ei. Să-şi vadă de propria familie, că nici ei nu i-ar plăcea să mă bag în problemele ei”.

-    „Eu chiar nu am ce sfaturi să-i dau mamei-soacre. Chiar e o dulce. Dacă nu ar fi ea, chiar nu ne-am fi descurcat cu copilul, cu banii, cu toate. Ne-a ajutat şi ne ajută enorm în continuare. E adevărat, când era copilul mic mă cam deranja faptul că ea le ştia pe toate şi nimic din ce făceam eu nu era suficient de bun. Dar acum lucrurile s-au îndreptat”.

-    „Soacrele să-şi amintească de faptul că şi ele au fost cândva nurori! Şi nici lor nu le-a plăcut să fie la cheremul soacrelor!”

-    „Nu mai am ce sfaturi să-i dau soacrei mele, dar am un sfat pentru o viitoare soacră: Nu te băga în viaţa copilului tău!”.

Dumneavoastră, ce sfaturi aveţi să-i daţi mamei-soacre?

Citit 770 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.