Folkul, în slujba unei cauze nobile

Folkul, în slujba unei cauze nobile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vasile Şeicaru a cântat vineri seara în faţa a peste 100 de oameni reuniţi în acelaşi scop, acela de a ajuta o mamă şi doi copii să ducă un trai mai bun.

Atmosfera din Club M, acolo unde s-a desfăşurat concertul caritabil organizat de Asociaţia Masa Rotundă 12, a fost destinsă şi caldă pe parcursul întregii seri, presărată din belşug cu refrene murmurate în cor, aplauze şi voie bună. Îndrăgitul intepret de muzică folk s-a declarat un prieten al Galaţiului - oraşul său natal - şi a ţinut să o dovedească aşa cum se pricepe mai bine, cu vocea şi chitara.

Vasile Şeicaru a cântat vreme de două ore piese mai vechi şi mai noi, mai vesele ori mai triste, depănând amintiri despre debutul său aici la Galaţi. Galaţiul pe care îl poartă mereu în suflet şi îl cântă în versurile piesei „În oraşul cu floare de tei”, cea care dă şi numele ultimului său album.

„Actorul”, „Aruncarea în valuri”, „Din prea mult sau prea puţin”, „Antiprimăvară” sau „La adio” sunt doar câteva dintre cântecele pe care le-au fredonat cu nostalgie cei care le auzeau pentru a nu ştiu câta oară, cântece care i-au fascinat şi pe cei care le auzeau prima dată.

„Organizatorii s-au gândit în primul rând la suflet, pentru că sufleteşte toată lumea a câştigat în seara aceasta. Eu, ca artist, mă bucur enorm că am putut să particip la un concert aşa deosebit. Dacă se vor face mai multe de genul acesta va fi cu atât mai bine”, a spus Vasile Şeicaru, încântat de iniţiativa Asociaţiei Masa Rotundă 12.

În urma concertului umanitar s-au strâns în jur de 2.500 de lei, sumă de care vor beneficia o mamă cu doi copii, victime ale violenţei domestice. Banii vor fi folosiţi, în funcţie de nevoi, pentru plata chiriei  sau cumpărarea de rechizite sau alte lucruri necesare copiilor. Cei trei duc o viaţă grea, cu multe lipsuri, iar acest ajutor ar trebui să reprezinte măcar o rază de speranţă pentru un trai mai bun.

Citit 786 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.