Gălăţeni remarcaţi în Sighişoara bulgărească

Gălăţeni remarcaţi în Sighişoara bulgărească
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Alexandra Penciu (foto), câştigătoarea Trofeului Festivalului “Ceata lui Piţigoi”, s-a întors cu «Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei melodii în limba maternă» *

Prezenţi pentru a doua oară la Festivalul Internaţional de Muzică Pop din Veliko Tîrnovo, capitala medievală a Bulgariei, gălăţenii cursanţi la Centrul Cultural “Dunărea de Jos” s-au remarcat şi la această a VIII-a ediţie. La manifestarea desfăşurată în urmă cu câteva zile s-au aflat  directorul artistic al centrului, Eduard Mihalcea, preşedintele Fotoclubului “Dunărea de Jos”, Nicolaie Sburlan, şi doi cursanţi.

Dacă Răzban Sburlan, elev al Şcolii nr. 25, a fost invitat să expună fotografii în cadrul unui eveniment conex festivalului, singura concurentă gălăţeană înscrisă în competiţie le-a luat organizatorilor un premiu.

Alexandra Penciu, de la Liceul de Artă „D. Cuclin”, câştigătoarea Trofeului Festivalului „Ceata lui Piţigoi” din acest an, a primit distincţia pentru „Cea mai bună interpretare a unei melodii în limba maternă”.

Tânăra a încântat juriul cu melodia „Mai frumoasă”, a Laurei Stoica. De altfel, grupa de vârstă în care a evoluat, 13-15 ani, a fost şi cea mai dificilă, cu concurente experimentate, ne-a spus Alexandra Penciu, vădit impresionată de vocile puternice ale tinerelor bulgăroaice. 

Festivalul „Yantra de argint” a reunit în 2009 participanţi din şapte ţări (România, Bulgaria, Croaţia, Rusia, Republica Moldova, Ucraina, Macedonia) şi a avut un juriu internaţional, condus de un cunoscut cantautor din Bulgaria.

Şi anul trecut, cei doi concurenţi gălăţeni înscrişi în concurs au fost răsplătiţi cu premii. Răzvan Sburlan, tânărul fotograf invitat să îşi expună fotografiile şi în acest an, le-a făcut o surpriză plăcută organizatorilor.

El a adus portretele concurenţilor festivalului din 2008 şi un fotoreportaj realizat, tot atunci, pe străzile oraşului Veliko Tîrnovo.

Foto: Nicolaie Sburlan

Citit 741 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.