România neîmblânzită, pe marile ecrane

România neîmblânzită, pe marile ecrane
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Pe 13 aprilie, în cinematografe este programată premiera filmului "România neîmblânzită", un film ce relevă o călătorie care începe de pe crestele împădurite ale Carpaților (unde urșii, lupii și râșii sălășluiesc liberi) și ajunge în apele agitate de vânt ale Deltei Dunării (locul din care pelicanii își iau zborul şi unde șerpii de apă înoată în adâncuri). Cel care narează acest spectacol veritabil al naturii este Victor Rebengiuc, unul dintre cei mai apreciaţi actori pe care îi are România.

Filmările au durat 12 luni, din dorinţa de a reda toate cele patru anotimpuri prezente în ţara noastră, şi pe parcursul acestora au fost străbătuţi în total peste 80.000 km. Echipa de filmare a ajuns în peste 18 locuri din România, printre care: Parcul Naţional Piatra Craiului, Munţii Făgăraş, Parcul Naţional Cozia, Delta Dunării, Histria, Parcul Natural Vânători-Neamţ, Peştera Urşilor, Munţii Apuseni, Viscri, Râul Mures, Dunărea, Porţile de Fier, Parcul Naţional Cheile Beusniţa.

Pe aceste tărâmuri, destinele viețuitoarelor sunt dictate de anotimpuri. Spectatorul va vedea cum arată un an din viața acestor făpturi legendare. Ele reușesc să îndure iernile aspre până în primele luni de primăvară; navighează printre pericole pentru a ajunge la recompensele pe care le aduce vara, pentru a intra din nou în cursa pentru supraviețuire, toamna.

"Am descoperit foarte multe lucruri pe care nu le ştiam şi-mi dau seama câte ar mai fi de învăţat, de cunoscut, de ştiut. Felul în care a fost făcut acest film, felul în care vocea domnului Victor Rebengiuc a povestit, a ţesut, cu umor, cu poezie, cu farmec şi cu naturaleţe, stârneşte interesul şi vreau să sper că şi interesul foarte multor oameni tineri, ca ei să cunoască aceste lucruri", a declarat Maia Morgenstern, unul dintre ambasadorii filmului.

""România neîmblânzită" este cel mai frumos şi mai emoţionant film realizat până acum despre natura şi viaţa sălbatică de la noi. Silueta de monstru preistoric a morunului în Dunăre, ursul şi haita de lupi care îşi dispută o carcasă de cerb sau Făgăraşul între Vânătoarea lui Buteanu şi Moldoveanu, surprins parcă în momentul celui mai magic apus din lume, sunt doar câteva dintre imaginile ce vor deveni iconice şi vor redefini imaginarul nostru colectiv legat de cum ne reprezentăm sălbăticia", a declarat alpinistul Alex Găvan, ambasador al filmului.

Alături de aceştia, filmul are privilegiul de a fi susţinut de personalităţi, precum actriţa Oana Pellea, violonistul Alexandru Tomescu, gimnasta Andreea Răducan, jurnalistul şi omul de televiziune Marius Constantinescu sau cosmonautul Dumitru Prunariu.

"Sper ca cei care vor vedea "România neîmblânzită" să fie plăcut impresionaţi să descopere o parte a ţării lor despre care poate nici nu ştiau că există şi ca acest film să îi motiveze să petreacă mai mult timp în natură, să se bucure mai mult de ea", a declarat regizorul filmului, Tom Barton.

Filmul este produs şi oferit de Auchan Retail România şi distribuit în cinematografe de Transilvania Film.

Citit 1711 ori Ultima modificare Vineri, 13 Aprilie 2018 13:01

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.