Pamflet. Cine e viitorul proprietar al Combinatului

Pamflet. Cine e viitorul proprietar al Combinatului
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Vânzarea Combinatului de la Galaţi a stârnit numeroase reacţii în toate mediile: politice, economice şi sociale. În mod evident, nici rubrica Pamflet nu poate sta deoparte şi vine cu o serie de precizări şi interpretări, care să ne facă să râdem puţin, înainte să plângem.

Vladimir Putin aşteaptă ca ucrainenii să cumpere Combinatul, după care îl va anexa Rusiei

Ruşii nu vor participa la vânzarea combinatului de la Galaţi, chiar dacă şi-l doresc. Preşedintele Vladimir Putin le-a cerut producătorilor de oţel din propria ţară să nu depună nicio ofertă pentru Combinat, pentru că e mult mai simplu să îl anexeze imediat după ce va fi cumpărat de ucraineni. "Nu are niciun rost să dăm o grămadă de bani pe ceva ce putem lua gratis. Eu zic să aşteptăm să îl cumpere ucrainenii, după care facem noi ceea ce ştim mai bine", le-a cerut Vladimir Putin oligarhilor din Rusia.

Vestea bună pentru gălăţeni este că, în acest fel, podul de la Brăila va fi construit mult mai repede şi chiar va fi lungit. "Podul de la Brăila s-ar face în cel mult câteva luni şi nu va fi făcut doar până în judeţul Tulcea, ci va fi prelungit până în Peninsula Taman, în Rusia, sau măcar până în Peninsula Kerci, în Crimeea", au declarat surse din anturajul preşedintelui rus.

Preluarea Combinatului, subminată de salariul lui Ionel Borş

Rinat Ahmetov a fost la un pas de a semna contractul de cumpărare, dar a renunţat în ultima clipă, după ce a aflat salariul lui Ionel Borş. Potrivit unor surse din anturajul Combinatului, patronul ucrainean a fost foarte aproape de a plăti o sumă impresionantă, dar s-a răzgândit după ce a văzut statul de plată de la ArcelorMittal. "Las-o naibii! Aşa salariu nu are nimeni în Ucraina. Păi cu salariul lui Ionel Borş pe o lună îl aduc pe Zlatan Ibrahimovici trei sezoane la Şahtior şi fac spectacol în Liga Campionilor", s-ar fi confesat Rinat Ahmetov unor apropiaţi.

Actualii proprietari susţin că nu pot face nimic în privinţa salariului lui Ionel Borş, din cauză că acesta a fost consemnat chiar în contractul de privatizare din 2001. "Salariul este secret încă de pe atunci şi se menţionează că, în cazul unei noi vânzări, noii proprietari pot să îl dea afară pe Ionel Borş, dar trebuie să îi plătească în continuare leafa", ne-a explicat o sursă de pe platforma siderurgică.

Guvernul va fi intermediar în tranzacţie, pentru ca ArcelorMittal să încaseze doar preţul de vânzare, nu şi şpăgile

Guvernul României va intermedia vânzarea Combinatului de la Galaţi, pentru a se asigura că indienii şi francezii nu vor încasa mai mult decât preţul de piaţă al colosului siderurgic. "Ştim bine ce fel de manevre se fac la astfel de tranzacţii, aşa că vom supraveghea cu atenţie ce se întâmplă. ArcelorMittal are voie să încaseze doar preţul de vânzare. De şpăgi nu se atinge nimeni", a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Borş de Putin

Alte ştiri legate de vânzarea Combinatului

* Au început deja să apară primele efecte după schimbarea lui Bruno Ribo cu un director român: au fost angajaţi încă 20.000 de oameni, muncitorii au început să vină cu băutură la muncă, iar zeci de firme căpuşă au fost reînfiinţate.

* Viitorii proprietari îşi doresc să preia absolut TOATE activele de la actualii patroni, inclusiv sindicatele.

* Ambasadorul Ucrainei nu vine la Galaţi pentru Combinat, ci ca să negocieze preluarea Oţelului de către Şahtior Doneţk.

* Rinat Ahmetov a avut o cerere specială la negocierile pentru preluarea Combinatului de la Galaţi: Florin Cernat să revină în tricoul Oţelului, iar antrenor să fie numit Daniel Florea.

* Cerere de bun-simţ din partea unui potenţial cumpărător: a solicitat ca Brăila să fie mutată la cel puţin 200 de km de Combinat, pentru că poartă ghinion.

* Ecologiştii şi-l doresc pe Florin Pâslaru patron la Combinat: "În câteva luni, ar fi totul pus la pământ şi s-ar planta panseluţe", îşi explică ecologiştii alegerea.

Halba de Zgură

Salopeta lui Bruno Ribo va fi retrasă

Celebra salopetă a lui Bruno Ribo, purtată zilnic în ultimii şase ani, ca director de Combinat, va fi retrasă, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Turn. "Este un semn de preţuire şi respect. Salopeta este un simbol al faptului că orice muncitor poartă în buzunar bastonul de mareşal. Îmi amintesc şi acum prima mea întâlnire cu Bruno. A venit la mine în birou să repare o priză şi mi-am dat seama pe loc că are stofă de director", a declarat Ionel Borş.

Bere Bruno

Partidul Tău

Partidul tău e plin cu mameluci,

durbace, loaze, grauri şi pâslari...

toţi seamănă leit, toţi au tourette...

fani şi fanatici cu senzaţii tari!

Ce membri şi membrane de partid

umple această groapă cu zevzeci...

să vezi şi să auzi ce fel vorbesc

ceste gulii cu ceşti distinşi dovleci!

Toţi au inscripţii şi embleme, toţi

poartă papuci şi haine de haioşi...

se dau rotunzi, dar se aud pătraţi

acolo, sus... nişte libidinoşi!

Plâng pentru ţară, luptă pentru ea,

sunt troglodiţi la bine şi la rău...

trăiască rudotelul... pot să strig

şi să mă rog pentru partidul tău!

Submarin Cosorescu

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 8377 ori Ultima modificare Duminică, 20 Mai 2018 20:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.