”Deadpool 2”, un altfel de film cu supereroi. Mai multe cascadorii şi mai mult stil

”Deadpool 2”, un altfel de film cu supereroi. Mai multe cascadorii şi mai mult stil
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Ryan Reynolds se întoarce ca "Deadpool", iar David Leitch, regizorul filmelor "John Wick" şi "Atomic Blonde", a preluat cârma filmului, pentru a aduce mai multe cascadorii, mai mult stil şi mai multă acţiune sequelului, spun producătorii. Sequelul stă mult mai bine la capitolul scenariu, oferă câteva personaje ataşante, cu evoluţii surprinzătoare, şi ambalează totul în glume ireverențioase.

"Deadpool" este un fel de "Cocoşat de la Notre Dame", spune regizorul David Leitch. Este desfigurat şi incredibil de empatic. Are o istorie extraordinară în spate. Reprezintă împlinirea dorinţei unui tip care are nişte puteri vindecătoare. E cumva invincibil. Şi e lipsit de respect. Spune nişte porcării curajoase, amuzante şi cu umor negru, pe care nu le poţi spune, dar ne place să le auzim. Această combinaţie este grozavă pentru un personaj...

Filmul "Deadpool" a debutat în februarie 2016. A fost apreciat ca primul film de acţiune cu supereroi care a fost nominalizat la Globul de Aur pentru Cel mai bun film la categoria "Comedie sau Musical", iar Ryan Reynolds a fost nominalizat, de asemenea, la categoria "Cel mai bun actor".

Ryan Reynolds nu numai că a jucat rolul principal, ci a şi participat la scrierea scenariului şi a produs "Deadpool 2".

"Ryan are un talent incredibil în comedie", spune Leitch, iar "Deadpool" funcţionează ca o bază perfectă pentru lucrurile în care el excelează cu adevărat. A luat acest personaj din benzile desenate şi l-a transformat în propria sa marcă. Există un efect sinergic cu "Deadpool" şi Ryan. El este într-adevăr Deadpool în viaţa reală - în ceea ce priveşte modul în care vorbeşte şi cum vede lumea, uneori. Este amuzant şi lipsit de respect, dar are o inimă şi o compasiune uriaşe, la fel ca şi Deadpool".

Scenariştii şi producătorii executivi Rhett Reese şi Paul Wernick, care au scris şi primul film, s-au implicat în "Deadpool" încă din 2009. "Ni se pare că am trăit cu el toată viaţa", spune Wernick. Reynolds i-a contactat pe Reese şi Wernick pentru a scrie scenariul primului film "Deadpool", iar Reese îşi aminteşte: "Ne-au trebuit cinci sau şase ani de efort pentru a face filmul şi a fost un proiect de pasiune într-un mod care este, de obicei, rezervat unor lucruri precum filmele independente sau filmuleţele care nu pot obţine finanţare. "Deadpool" este un măr printre portocale, când vine vorba despre supereroi. Este lipsit de respect. Se detestă pe sine. Este prostesc, copilăros, violent, enervant. Este o mulţime de lucruri pe care ceilalţi supereroi nu le au şi nu este chiar un super-erou. E un fel de antierou în haine de supererou".

Wernick adaugă: "Deadpool este o spirală de ruşine, autodepreciativă şi cu ură de sine. Noi doar ne-am îndrăgostit de el. Să auzim vocea lui Ryan în cap tot timpul, pe măsură ce scriam, a fost un privilegiu. El este Deadpool. Mintea lui funcţionează şi gândeşte şi vorbeşte ca un singur personaj. Este într-adevăr o chestie grozavă să ne aşezăm la calculator şi să scriem pentru el". "Ryan seamănă foarte mult cu Deadpool, adică simţul său de umor este în concordanţă cu cel al lui Deadpool", spune Reese.

"Este foarte vulgar, ascuţit, prostesc şi imatur. Pur şi simplu era potrivit pentru personaj, iar el ştia asta. Era îndrăgostit de personaj înainte de a începe primul film. Unul dintre multele lucruri pe care le aduce filmului este partea fizică, făcând ca Deadpool să fie amuzant în spatele măştii şi al costumului său". "Ryan seamănă foarte mult cu Chaplin. El poate face multe lucruri cu corpul şi gesturile sale, pentru a transmite umor şi personalitate, aşa că, în ciuda faptului că îi vedem faţa doar în aproximativ jumătate din film, el este capabil să comunice comedia doar prin vocea şi prin mişcările sale...", a concluziat Reese.

Citit 1911 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Mai 2018 00:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.