Crizanteme şi varză de Bruxelles

Crizanteme şi varză de Bruxelles
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Frumuseţe şi belşug sau, cu alte cuvinte, crizantemele toamnei şi varza de Bruxelles. Sub acest semn au aşezat, în acest an, organizatorii de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, expoziţia „Crizantema, regina toamnei”, care poate fi vizitată până duminică, la ora 17,00.

Dacă privitul, chiar şi la varza… vecinilor, este gratis, ca să aduci acasă un ghiveci cu flori trebuie să scoţi din buzunar minim 8 lei. Varza ornamentală, cea de Bruxelles sau de China, ceapa albă şi roşie, scoase la soare din serele muzeului, nu sunt de vânzare. Iar varza ornamentală nu e, bineînţeles, nici de mâncare, ne-a avertizat doamna muzeograf care a organizat expoziţia.

Oamenii nu au venit, totuşi, la muzeu, ca să facă piaţa. Aşa că unii dintre primii vizitatori ai târgului s-au oprit chiar la impresionantele ghivece cu crizanteme de la intrare, care ajung, nici mai mult nici mai puţin, decât la 100 de lei bucata. Două se cumpăraseră imediat ce s-a deschis expoziţia, iar firma mai avea expuse doar câteva.

Tot cu 100 de lei cumpărai două glastre, la preţ de două ori mai mic. Şi efectul florilor era tot de două ori mai mic…

Nici scumpe, dar nici ieftine de tot, glastrele de 15, 20 sau 35 de lei îşi aşteptau cuminţi admiratori cu un dram de simţ estetic dacă nu chiar cu parale. Câteva ghivece îşi găsiseră deja loc într-un balcon, unul foarte încăpător, probabil, al unei gălăţence dispuse să cheltuiască şi 2-300 de lei dintr-un foc pe o plăcere: florile.

Spunea cineva că frumuseţea nu costă?

Citit 690 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.