O gălăţeancă la Rai Uno! Maria Cristina Crăciun va cânta în Italia

O gălăţeancă la Rai Uno! Maria Cristina Crăciun va cânta în Italia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţeanca Maria Cristina Crăciun i-a cucerit realizatorii emisiunii „Ti lascio una canzone!”, de la postul italian de televiziune „Rai Uno”. Ea a fost invitată la audiţia pentru amintita emisiune dedicată copiilor, ce se va transmite între 17 septembrie şi 3 decembrie 2011.

Maria a interpretat patru cântece de rezistenţă din repertoriul internaţional: „My heart will go on”, „Caruso”, „Mamma” şi „Nessuno mi puo giudicare”. Aşa a cucerit gălăţeanca noastră inima dirijorului de orchestră Leonardo di Amicis (FOTO 2).

„După audiţia cu multe emoţii şi concurenţă de zile mari cu mulţi copii din Italia, organizatorii ne-au anunţat că Maria este selecţionată pentru a cânta în această emisiune de divertisment pentru copii, motiv pentru care am încheiat şi un contract cu realizatorii italieni, la solicitarea lor”.

„Urmează ca, la începutul lunii septembrie 2011, să ne prezentăm la filmările pentru genericul emisiunii ce urmează să debuteze în 17 septembrie. Din ce am înţeles, emisiunile au drept obiectiv promovarea spiritului de prietenie între copii”, ne-a spus Cătălina Crăciun, mama Mariei.

Palmares de vedetă

Maria Cristina Crăciun cântă de la 7 ani şi de atunci cucereşte premiu după premiu, şi juriu după juriu. Vocea ei opreşte şi marea şi omul în loc. Ascultând-o, te întrebi dacă vocea aceasta mare iese din pieptul unui copil...

Maria Cristina Crăciun este elevă a Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin” din Galaţi. Din anul 2007 şi până în prezent, ea a obţinut în jur de 50 de premii la concursuri naţionale şi internaţionale, între ele numărându-se trofee la  „Slaviansky Bazaar” din Belarus-Minsk, 2009, şi la Festivalul  „Două inimi gemene” de la Chişinău, tot în 2009.

În anul 2010, Maria a adus Galaţiului şi României Premiul III la Consursul „San Remo Junior”; în acelaşi an a obţinut Premiul I la „Mamaia copiilor”, grupa de vârstă 8-10 ani, dar şi Trofeul „Cerbul de Argint”.

Anul pe care  îl parcurgem i-a adus gălăţencei noastre Trofeul  „Glasul Speranţelor” – Techirghiol, plus Premiul „Radio România Junior” pentru 2010.

„În tot ceea ce fac, de mare folos îmi sunt Dumnezeu şi rugăciunile părintelui Mihai Gherghe de la Biserica ˝Mavromol˝ din Galaţi. Prin cântecul meu mă rog pentru sănătatea tuturor celor dragi, a tuturor celor care mă ascultă”, spune Maria.

Noi, gălăţenii, o vom putea asculta şi revedea pe Maria Crăciun în deschiderea Festivalului de Folclor „Doina Covurluiului” din 15 august (pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, în jurul orei 19.00), unde va cânta Imnul României.

Citit 2119 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.