„Bulă povestit” – broşură interzisă celor fără simţul umorului

„Bulă povestit” – broşură interzisă celor fără simţul umorului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă îl veţi vedea luni, 15 august, pe Faleză, pe piticul Marcel cu un baston de cauciuc în mână, împingând un cărucior de supermarket şi împărţind, gratuit, broşuri, să nu vă miraţi. Aşa au hotărât medicul Nicolae Bacalbaşa şi caricaturistul Viorel Baciu să facă lansarea producţiei lor comune, broşura „Bulă povestit”, interzisă celor fără simţul umorului.

„Este Bulă inventat? Este Bulă fiul spiritual al unui inspirat?”, se întreabă Nicolae Bacalbaşa în prefaţa cărţii, dând apoi şi răspunsuri: „Nu poţi spune despre Bulă că e rău, hoţ, viclean. Bulă este doar structural pragmatic. Pragmatismul primar al lui Bulă este precum râul, ramul la Eminescu. Este un dat fundamental. Bulă este o reducere la esenţe”…

„Bulă nu provoacă oportunitatea, dar o depistează selectiv şi eficace.  Bulă este un consumator electiv de posmagi muieţi. Pentru Bulă, metafora nu există, el trăieşte din realul satisfacerii imediate, nu din simbol”.

Aşadar, luni, pe Faleză, după spectacolul dedicat Zilei Marinei, aveţi şansa unei întâlniri inedite cu „Bulă povestit”.

Şi, aşa cum spunea Viorel Baciu, „dacă Bulă s-a născut în România, botezul lui va fi la Galaţi”. Proiectul nu va rămâne singular, vor urma „Capra vecinului”, „Ţapul ispăşitor” şi cine ştie ce idei le vor mai trece prin minte celor doi umorişti gălăţeni…

Şi, ca să încheiem în aceeaşi notă, „Bulă e vital, deoarece este asemenea microbului sporulat. Rezistă la orice. Istoria nu se construieşte cu Bulă, dar nici nu îl poate desfiinţa” (Nicolae Bacalbaşa).

Citit 2343 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.