Pamflet. Gaze lacrimogene şi în şedinţa CL

Pamflet. Gaze lacrimogene şi în şedinţa CL
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Un nou val de proteste s-a încheiat. De data aceasta, au fost proteste la care s-a răspuns cu violenţă, proteste care au mai scos la iveală o instituţie de care să râdem: Jandarmeria. Totuşi, pe jandarmi nu-i mai luăm şi noi la mişto, că nu au făcut altceva decât să respecte nişte ordine. Chiar dacă unii au făcut-o cu plăcere sadică, mai nimerit ni se pare să râdem mai mult de cei aflaţi la butoane.

Panică la CL Galaţi după ce Picu Roman a scăpat în plină şedinţă o grenadă cu gaz lacrimogen

Scene de groază la ultima şedinţă a Consiliului Local Galaţi. Cei prezenţi au avut parte de un tratament similar celor din Piaţa Victoriei, însă nu din partea jandarmilor, ci din partea viceprimarului Picu Apostol Roman. Încărcat la maximum după un prânz fastuos cu fasole şi varză cu ciolan, Picu Roman a lansat în plină şedinţă o "grenadă" lacrimogenă.

Mai mulţi consilieri locali, dar şi simpli cetăţeni veniţi să asiste la şedinţă au avut de suferit din cauza comportamentului abuziv al viceprimarului. "În primul rând a fost şocul exploziei, care a făcut să tremre ferestrele Primăriei. Apoi a venit mirosul insuportabil. Unii şi-au acoperit gura şi nasul cu ce au avut la îndemână, însă tot nu a fost suficient pentru că imediat au avut probleme cu lăcrimatul excesiv", a povestit un martor al incidentului. Cei mai norocoşi au primit din partea Primăriei măşti de gaze, astfel că şedinţa a putut să continue.

Primarul Ionuţ Pucheanu a apreciat că interveniţa lui Picu Roman a fost cam brutală, dar necesară. "Cineva din sală a strigat ceva de genul UE PSD sau NU E PSD sau CUIE PSD, nu am fost foarte atent, şi atunci a venit replica domnului Picu Roman. A fost poate puţin cam exagerat răspunsul, pentru că au avut de suferit şi cei paşnici, dar soluţia s-a dovedit a fi extrem de eficientă, pentru după aia nimeni nu a mai avut curaj să deschidă gura", a explicat Ionuţ Pucheanu.

Abuz de putere: Nicolae Bacalbașa a trimis un detașament de jandarmi la grădină, ca să-i bată recolta de fasole

Deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa face abuz de funcţia pe care o are în Parlamentul României. Pentru că se are pe bune cu şefii Jandarmeriei, Nicolae Bacalbaşa a primit un cadou nesperat. Un întreg detaşament de jandarmi a fost trimis la grădina deputatului gălăţean ca să-i bată fasolea. "Nu a fost în timpul lor liber, ci în orele de muncă. Şi nu îmi făceau mie un serviciu, ci pur şi simplu se antrenau. Important este să nu-și iasă din mână până la următorul miting", a explicat deputatul Nicolae Bacalbaşa.

Şefii Jandarmeriei admit că aceste antrenamente sunt foarte eficiente în perspectiva mitingurilor tot mai dese din ultima vreme. "Aţi văzut cât de bine dau unii jandarmi la cap? Voi credeţi că e uşor să ajungi la astfel de performanţe? În spatele execuţiilor de fineţe din piaţă sunt sute de ore de pregătire în grădină, la fasole", a spus colonelul Sebastian Cucoş.

Abuz de Putoare

Alte ştiri despre stăpânii jandarmilor

* PSD distribuie gratuit lese şi biscuiţi-recompense la inaugurarea programului "Adoptă un jandarm". Programul, care va fi lansat săptămâna viitoare, are drept scop curăţarea străzilor de jandarmi fără stăpân.

* Ionuţ Pucheanu explică secretul lipsei de incidente la protestele de la Galaţi: "Cei mai buni jandarmi a trebuit să îi trimitem la Bucureşti".

* Protestatarii de la Galaţi au plecat mereu în marş prin oraş: "În faţa Prefecturii nu se putea sta din cauza mirosului de boască".

* Ajutoare din Rusia pentru Jandarmerie: ca să fie mai eficienţi în viitoarele confruntări de stradă, Vladimir Putin le-a donat jandarmilor români un transport cu 80 de tancuri, 500 de automate Kalaşnikov, 300 M16 şi 45 de lansatoare de grenade.

* Ca să îşi refacă imaginea boţită după mitingul de pe 10 august, şefii Jandarmeriei vor duce toţi angajaţii la recoltat porumb, arpagic şi cules de mere.

* Patre Daea confirmă că interveniţa Jandarmeriei a fost bună. Aşa facem şi noi cu pesta porcină, omorâm toţi porcii, deşi doar unii sunt bolnavi.

Jandarm cu Şarm

Revoltă împotriva lui Liviu Dragnea

Răzvrătiţii din PSD au primit sprijin de unde se aşteptau mai puţin, adică de la filiala Galaţi. Florin Pâslaru a anunţat că este nevoie de o dezbatere cu privire la conducerea partidului. "E nevoie să dezbatem ce se întâmplă, iar toată această dezbatere trebuie să se facă la TV Galaţi. Avem preţuri de bun-simţ, 100.000 de euro pe oră. Dar este nevoie de o dezbatere de lungă durată", a propus pesedistul Florin Pâslaru.

Omisiune în Direct

Temă pentru Acasă de Submarin Cosorescu

Doamne, câte vuvuzele în autobuzul 9,

semi/îmbrăcate straşnic, veştede ori înflorite...

croncănesc, fac 13-14 şi, cu mâinile-amândouă,

gâdilă şi navighează... una-nchide şi deschide

o gentuţă care-i cade tocmai până la călcâie,

şi o tot bălăbăneşte, şi se dă vicleană, dură,

victimă şi contondentă, fericită şi lălâie

cu-n coleg numai metale, scuipător spurcat la gură!

Le zic una, le zic două... poate-or vrea să înţeleagă,

poate le-o cădea-n ruşine cheresteaua, poate-poate

vor catadicsi să tacă, să priceapă că oleacă

de respect le-ar prinde bine pentru bacalaureate...

însă ea şi el, sărmanii, îmi rânjesc fonognomonic,

îmi fac semne, ştiţi de care, râgâie şi nu le pasă,

se comportă şi îmi zvârle cu tărie şi sardonic:

te băgăm în (puncte, puncte) şi stai dracului acasă!

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 3515 ori Ultima modificare Marți, 28 August 2018 00:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.